пʼятниця, 21 жовтня 2016 14:15

Забороняю спортсменам користуватись БАДами - лікар

Забороняю спортсменам користуватись БАДами - лікар
Фото: mundoboaforma.com.br

Біологічно активні добавки (БАДи), які пропонують охочим накачати об'ємні форми у спортзалах - не той продукт, який рекомендує вживати під час занять директор Українського центру спортивної медицини, Заслужений лікар України Юрій Дегтярьов.

БАДи викликають недовіру у досвідченого медика, який працює з українськими спортсменами на Чемпіонатах світу та Олімпійських іграх, та часто супроводжує боксерів.

"Зараз дуже модна естетична гімнастика. Людина приходить у зал, і тренер одразу їй каже: "Ось БАДи, купуй" І ці, хто хоче бути схожими на Шварценегера їх їдять. Але вони не всім підходять. Адже є люди, які тільки кілька днів у спортзалі, і їм вже дають добавки так само, як тим, що тренуються десятки років. Крім того, не всі БАДи проходять серйозну сертифікацію. Там може бути просто плацебо (речовина без відповідних властивостей - прим. Gazeta.ua), або ароматизований порошок. Або гормональний допінг. Цим в США часто грішать. І багато спортсменів їдять, а тоді попадаються на допінгу. Своїм спортсменам я забороняю БАДами користуватись", - каже спортивний лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед заняттями фітнесом слід пройти медогляд

Зараз ви читаєте новину «Забороняю спортсменам користуватись БАДами - лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути