Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2016 15:48

Вперше в Україні зробили пересадку механічного серця

Вперше в Україні зробили пересадку механічного серця
Фото: fakty.ictv.ua

12 липня в столичному Інституті серця вперше в Україні провели імплантацію механічного серця. Оперував пацієнта директор Інституту серця Борис Тодуров спільно з німецькими колегами, а сама операція тривала близько трьох годин.

Оскільки в Україні отримати орган для трансплантації майже неможливо - закон дозволяє пересаджувати його тільки за згодою родичів, така операція дозволить пацієнту дочекатися донорського органу і операції за кордоном.

Механічне серце, яке коштує 120 тисяч євро, передали інституту з Німеччини без передоплати – під чесне слово головлікаря. Фонд "Серце на долоні" розпочав збирати гроші, щоб оплатити пристрій.

"Це реальний шанс продовжити час очікування донорського серця. Ми змушені ставити прилад-турбинку, який працює від електрики. Але ці люди живуть з електричним дротом, який виходить назовні ", - каже директор Інституту серця Борис Тодуров.

Пізніше він опублікував у мережі Facebook відео з операції.

Пацієнт носить з собою невеликий чемоданчик, в якому заховані акумулятори та електроніка. За словами лікарів, це не заважає йому перебувати вдома і навіть працювати. До речі, в Європі зараз з механічним серцем живуть 300 пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з вакцинацією не критична, а катастрофічна, - Комаровський

У пацієнтів, яким вживляють імплант, відсутній пульс і серцебиття. З таким серцем людина може прожити 2 роки. Однак, в європейських країнах є випадки, коли штучне серце стоїть уже 8 років.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в Україні зробили пересадку механічного серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути