середа, 20 січня 2016 15:44

Запалення нирок схоже на цистит, але з високою температурою - уролог

Автор: Катерина Романчук
 
"Запалення нирок взимку часте явище. Воно виникає в організмі через інфекції. Найчастіше зустрічається у жінок через анатомічну будову. Жіноча уретра коротша, ніж у чоловіків, тому інфекції легко потрапляють в організм" - розповідає столичний уролог Юрій Голубицький.
Короткі спідниці в холодну погоду, тонкі колготки, легке взуття, через яке мерзнуть ноги викликає цистит. Він в запущеній формі дає ускладенння на нирки. Не можна також забувати, що сечова система не існує як окрема, вона тісно взаємодіє зі статевою. Тому треба бути обережним при виборі статевого партнера, що не заразитись інфекцією.
У чоловіків запалення нирок пов'язане з сечокам'яною хворобою, хронічним простатитом, особливостями і аномаліями розвитку нирок і сечових шляхів.
Серед дорослих пієлонефрит, друга назва захворювання, зустрічається у 1 людини з 100. Важливо знати, що нирки дуже гостро реагують на холод, навіть легке переохолодження може дати серйозні наслідки.
Пієлонефрит — це запальний процес, який виникає через інфекції, бактерії (стрептококи, стафілококи, кишкова паличка) та грибки.

"Перше, що відчує хворий, це біль при сечовипусканні, яке ще й почастішає. Тупий, ниючий біль в попереку. Спочатку може з'явитися озноб, головний біль, лихоманка, рясне потовиділення, висока температура тіла, яка може доходити до позначки 40 градусів", - каже уролог.

Запалення проявляється частими позивами до сечі, особливо ночами. З'являється відчуття незрозумілого дискомфорту в спині та підвищення тиску. Провокує запалення нирок сечокам'яна хвороба. Каміння закриває нирки, сеча не витікає і запалюється сечовий міхур.

Лікувати гострий пієлонефрит потрібно медикаментозно і виключно у стаціонарі. Рекомендується постільний режим, дієта, рясне пиття.

"Хронічний пієлонефрит може протікати протягом багатьох років, іноді непомітно для хворого. Часто він проявляється лише загальною слабкістю, швидкою стомлюваністю, запамороченням, головними болями, болями в попереку. Іноді хворих більше турбують болі в животі і запори. Через певний час нирки починають гірше працювати, з'являються спрага або сухість у роті. Може раптово підніматися температура або самостійно спадати. При цьому вона може бути високою, а може бути і низькою - 37 градусів. Людина не може зв'язати всі ознаки".

Для діагностування захворювання необхідно провести УЗД сечостатевої системи, здати аналізи.

Щоб уникнути проблем із нирками потрібно стежити за статевим життям та уникати переохолодження поясниці та статевих органів.

Зараз ви читаєте новину «Запалення нирок схоже на цистит, але з високою температурою - уролог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути