понеділок, 21 листопада 2016 17:53

Водії потерпають від хвороб легенів

Водії потерпають від хвороб легенів
Фото: polki.p

Водії належать до групи ризику отримати хронічне обструктивне захворювання легень. Біологічних вік їхніх легенів може значно відрізнятися від паспортного.

Про це пише polki.pl.

У Польщі у листопаді проводять спеціальні акції на автошляхах, коли медики діагностують захворювання та призначають водіям лікування.

Хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ) проявляється як тривале перекриття дихальних шляхів, що може призводити до утруднення дихання. Така людина відчуває задуху та тиск у грудній клітці, може почувати дискомфорт від того, що чує шум власного дихання. Ця хвороба є невиліковною, при тому, що лише 25% людей виявили, що її мають. Однак вчасна діагностика може значно покращити стан здоров'я хворого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сигарети вбивають покоління людей

ХОЗЛ виникає через вдихання диму, випарів газу, пилу. Так само чи не найголовнішою причиною захворювання є куріння сигарет, в деяких країнах спалення біомаси в дворах. Люди, які не мають такого роду проблеми з легенями, живуть на 10-15 років довше.

Зараз ви читаєте новину «Водії потерпають від хвороб легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути