четвер, 30 квітня 2015 10:55

Вчені знайшли антитіло, що пригнічує ВІЛ-інфекцію

Вчені знайшли антитіло, що пригнічує ВІЛ-інфекцію

Лікарі отримали антитіло, що пригнічує ВІЛ-інфекцію в крові пацієнта, за допомогою клонування. Фахівці відзначили, що вже перші випробування показали вражаючі результати, при цьому препарат не має сильних побічних ефектів .

Антитіло, яке отримало назву 3BNC117, було клоновано з молекули, що утворюється в крові одного відсотка ВІЛ-інфікованих пацієнтів.

Дослідники встановили, що це антитіло може успішно протистояти 195 з 237 відомих штамів ВІЛ. У ході клінічних випробувань у 8 з 29 добровольців вже протягом першого тижня було зафіксовано значне скорочення вірусу в крові.

У чотирьох добровольців через 8 тижнів після ін'єкції вміст ВІЛ-вірусу був нижчий, ніж перед початком випробування. В іншої четвірки утворилася резистентність до антитіл.

Флоріан Кляйн, один з авторів дослідження, заявив, що підсумкові результати дають надію, але ліки поки не готові з'явитися на ринку. Зараз вчені планують з'ясувати, чи може 3BNC117 допомогти пацієнтам під час перерви в антиретровірусній терапії, і протестувати сумісність антитіл з іншими ліками. Також дослідники хочуть зрозуміти, чи можливо превентивне використання антитіла.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли антитіло, що пригнічує ВІЛ-інфекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути