понеділок, 23 березня 2015 17:48

Вчені винайшли серце, яке не скорочується

Вчені винайшли серце, яке не скорочується

Команда вчених BiVACOR створила штучне серце, яке працює довше аналогів. Щоправда є і лякаюча деталь, у тих, кому такий імплант вживлюють, відсутній пульс і серцебиття.

Фахівці з Техаського інституту серця під керівництвом австралійського дослідника Даніеля Тіммса розробили штучне серце, яке не скорочується.

Робочий прототип був випробуваний на великих тваринах, щоб з'ясувати, як інтегрований орган буде впливати на їх життя і роботу органів: мозку, печінки і т. д.

Як відзначають вчені, даний прототип перевершує будь-яке штучне серце, розроблене протягом останніх 50 років. оскільки механічні серця, з великою кількістю рухомих частин, що швидко зношуються в результаті величезної кількості скорочень, адже людське серце б'ється в середньому 42 млн. раз на рік.

Це ж штучне серце не б'ється, воно прокачує кров за допомогою диска з лопатями, розміщеного всередині розробки. Диск здійснює 2-3 тисячі обертів в хвилину, не стикаючись з іншими деталями і приводиться в рух магнітними полями, а не механічними елементами.

 

Зараз ви читаєте новину «Вчені винайшли серце, яке не скорочується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути