понеділок, 25 липня 2016 14:05

Вчені довели, що жінки після менопаузи можуть завагітніти

Вчені довели, що жінки після менопаузи можуть завагітніти
Фото: medweb.ru

Вчені з Греції змогли повернути назад менопаузу. Група жінок, які не стикалися з менструаціями протягом 5 років, знову повернулися до звичних циклів після омолодження яєчників.

Ця технологія дозволяє представницям прекрасної статі знову виробляти яйцеклітин і повернутися до місячних. Вони можуть знову завагітніти за рахунок використання свого власного генетичного матеріалу, як розповіли дослідники з грецької клініки з лікування безпліддя Genesis Athens.

Методика використовує збагачену тромбоцитами плазму - концентровану суміш субстанцій в крові, сприяють росту клітин. Ці субстанції стимулюють регенерацію тканин і омолоджує старі яєчники. Після ін'єкцій плазми в яєчники у жінок відновилися менструальні цикли. Дослідники зібрали яйцеклітини жінок і навіть успішно їх запліднили за помогою сперматозоїдів чоловіків учасниць експерименту.

Читайте також: У Британії народилися генетично абсолютно однакові трійнята

Дану технологію можна використовувати не тільки серед жінок після менопаузи. Ін'єкції PRP в матки 6 пацієнток, які зіштовхнулися з численними викиднями і невдалими спробами ЕКЗ, допомогли трьом жінкам успішно завагітніти. Тепер вони перебувають вже на другому триместрі.

Зараз ви читаєте новину «Вчені довели, що жінки після менопаузи можуть завагітніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути