середа, 04 листопада 2020 12:15

Вакцина від грипу полегшує перебіг коронавірусу - дослідження

Вакцина від грипу полегшує перебіг коронавірусу  - дослідження
Вакцина від грипу полегшує перебіг коронавірусу. Фото: pixabay

Захисний ефект для пацієнтів з Covid-19 може мати вакцина проти грипу.

Згідно з висновками медиків з Флориди, які вивчили історії хвороби понад 2 тис. пацієнтів з коронавірусом, механізм цього ефекту поки не зрозумілий, пише "Новое время".

Доктор медицини з Університету Флориди в Гейнсвіллі Мінг-Джим Ян і його колеги провели ретроспективний огляд за участю 2005 пацієнтів старше 18 років, у яких позитивний результат тесту на Covid-19. Вони виявили вакцинаційний статус проти грипу і супутні захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суміш грипу і коронавірусу в організмі може призвести до смерті

Як первинний результат розглядали тяжкість захворювання, яка відображена в госпіталізації та направленні до відділення інтенсивної терапії. Вивчили зв'язок між вакцинацією проти грипу і госпіталізацією.

Науковці виявили, що порівняно з тими, хто були вакциновані, у пацієнтів з позитивною реакцією на Covid-19, які не отримували вакцину від грипу протягом останнього року, шанси госпіталізації і направлення до відділення інтенсивної терапії збільшилися у 2,44 і 3,29 разу відповідно.

Результати скоригували з урахуванням віку, раси, статі, гіпертонії, діабету, хронічної обструктивної хвороби легень, ожиріння, ішемічної хвороби серця і застійної серцевої недостатності.

"Одна з найбільших проблем, з якою ми стикаємося з будь-яким превентивним заходом, - змусити людей робити це. Так що, можливо, це буде непоганим поштовхом для людей, щоб вони зробили щеплення від грипу", — написали в заяві автори дослідження.

Упродовж жовтня-листопада до України завезуть понад 650 тис. доз вакцини проти грипу. Торік загальна кількість людей, вакцинованих від грипу, по країні становила 238 тис.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина від грипу полегшує перебіг коронавірусу - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути