середа, 21 грудня 2016 13:45

В Україні бракує вакцини від грипу

В Україні бракує вакцини від грипу
Фото: Medafarm

Не всім вистачило вакцини, яку МОЗ закупив для проведення щеплень проти грипу та ГРЗ. Мешканці сіл та містечок звертаються до громадських активістів, та повідомляють, що не можуть отримати вакцинацію. Про це повідомив голова організації "Батьки за вакцинацію" Тимофій Бадіков, повідомляє ТСН.

"Особливо в невеликих містах та селах не просто дефіцит вакцини, а її взагалі немає", - говорить Бадіков.

Восени до України надійшло 275 тисяч вакцин. Це становить 13% від потреби, тоді як за рекомендацією ВООЗ цей показник має становити 70% - щеплення мали б отримати 2 мільйони людей. У першу чергу це стосується осіб так званої чутливої категорії - осіб з хронічними захворюваннями, лікарів, водіїв громадського транспорту, педагогів, поліцейських, рятувальників та людей, що вирощують та доглядають тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнти зможуть самі обирати педіатра - МОЗ

Прогнозовано, що в Україні віруси грипу будуть активними до весни. Увесь цей час рекомендують робити щеплення та застосовувати засоби профілактики. У епідсезоні 2016/2017 років домінує штам вірусу грипу типу А(H3)сезонний. Станом на 20 грудня він визначений у 64,9 % випадків.

За даними МОЗ України, кількість хворих на грип та ГРЗ перевищила епідпороги у 11 областях України. 377004 людей перебувають на лікарняних.

Зараз ви читаєте новину «В Україні бракує вакцини від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути