пʼятниця, 30 серпня 2019 22:46

Українські хірурги зробили унікальну операцію новонародженій

Хірурги Львівської дитячої клінічної лікарні провели унікальну операцію. У новонародженої Каміли Стрийковської видалили пухлину вагою майже в половину маси її тіла. Таке відношення між пухлиною та тілом дитини є рідкісним. Стан діагностували на 4 місяці вагітності під час УЗД.

Автор: obozrevatel.com
  Камілі Стрийковській видалили пухлину вагою майже в половину її тіла
Камілі Стрийковській видалили пухлину вагою майже в половину її тіла

Дівчинка важила 3,6 кг, але майже половина її ваги була пухлиною. Замість сідниць та попереку - велетенський наріст. Його видалили на третій день після народження. Хоча це, зазвичай роблять на десятий день, щоб організм зміцнів. Але пухлина почала тріскати і кровоточити. Оболонка не витримувала і вміст почав витікати. Від цього могло початися інфікування.

Оперувала дитину Галина Курило, завідувачка хірургічного відділення Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

"Це була складна операція, тому що судини дуже сильно кровоточили. Кожна капля крові, її втрати - для дитини є дуже важливою, є ризики кровотеч, є ризики пошкодження нервових закінчень та інших важливих органів. Пухлина займала практично всю задню частину тіла - вище крижової кістки до поперекового відділу хребта. Вона харчувалася артеріями і судинами, які є магістральними і дуже важливими для життя. Це була дуже ризикована зона, тому старалися обережно відноситися до тканин, щоб дитина потім могла рухати ногами. Це наша найбільша перемога", - уточнює спеціаліст.

Пухлина йшла по хребту до крижових кісток і лежала на прямій кишці. Тому в дитини, практично не було сідниць. Їй зробили там пластику. Зі стегон взяли тканини, щоб замістити пустоти після видалення пухлини. Їх пересадили її на місце пухлини. На ногах шкіра поступово наросте та затягнеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвіяли найпоширеніші міфи про вакцинацію

Операція тривала 2,5 год. Вона пройшла успішно. Пухлину видалили і дівчинка стала важити 1 кг 900 г. Вона тепер здорова і згодом зможе ходити.

Через два тижні після операції, дівчинку виписали додому. Зараз важить 2,6 кг. Їй зняли шви і призначили препарати для загоєння тканин, які пришили замість видалених.

У 60-річної мешканки Таїланду лікарі вилучили із жовчного міхура 1898 каменів різної форми й розмірів.

Про наявність у себе жовчнокам'яної хвороби жінка не знала. Прибула до лікарні зі скаргами на запор, важкість та біль у шлунку.

Зараз ви читаєте новину «Українські хірурги зробили унікальну операцію новонародженій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути