четвер, 12 січня 2017 12:11

Вчені склали список продуктів, які викликають звикання

Вчені склали список продуктів, які викликають звикання
Фото: ukrhealth.net

Дослідники з Університету штату Мічиган склали список, які продукти викликають звикання. Вони діють на організм як наркотик. Їх постійно хочеться ще і ще.

В ході експерименту Еріка Шульт, доктор психології і головний автор дослідження, попросила 120 добровольців вказати, які з 35 видів представлених продуктів, на їхню думку, найбільше викликають бажання їсти. На вершині рейтингу опинилися піца, шоколад, чіпси, твердий сир і морозиво. Причому чим вище був індекс маси тіла у добровольців, тим більшу залежність від продуктів вони мали.

Вчені пояснили такі результати тим, що певна їжа активує в мозку ті ж центри "винагороди", що і наркотики.

Шоколад

Найбільше шоколаду хочеться при стресі чи депресії. Ці солодощі, потрапляючи в організм людини, стимулюють вироблення ендорфіну, тобто "гормон щастя".

Завдяки йому покращується настрій, але поступово і виникаєть залежність. Людина починає постійно тягнутися до шоколаду, сама того не помічаючи.

Сир

Звикання відбувається до сиру твердих сортів. У ньому є речовина казеїн, яка впливає на організм як морфій. Сир розслабляє, піднімає настрій і заспокоює. Головне знати міру.

Морозиво

Через високий вміст насичених жирів морозиво при регулярному вживанні не тільки додасть зайвих кілограмів, але і може перетворити людину в "вершкового наркомана".

Піца

Жирна, солона і насичена рафінованими вуглеводами страва діє на людину сильніше шоколаду, чіпсів чи морозива. Вона найбільше стимулює зону задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені розповіли, як насправді потрібно користуватися рушниками

Чіпси

Перекушуючи чіпсами, важко зупинитися на кількох шматках. Вся справа у тригерах. Це речовин7и, які багато виробників додають в чіпси крім солі і спецій. Вони стимулюють в мозку центр задоволення.

Зараз ви читаєте новину «Вчені склали список продуктів, які викликають звикання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути