пʼятниця, 15 січня 2016 16:07

У Китаї дводенна дитина стала наймолодшим донором органів

У Китаї дводенна дитина стала наймолодшим донором органів

У Китаї дводенна дитина стала наймолодшим донором органів. Хірурги успішно провели трансплантацію реципієнту нирок немовляти, що стало наймолодшим донором органів в країні в наслідок смерті від легеневої інфекції.

Реципієнтом виступила дев'ятирічна дівчинка з округу Чанша, яка помирала від хронічної ниркової недостатності, повідомляє "Сіньхуа". Врятувати дитину допомогли батьки немовляти, яке померло у віці двох днів від проблем з легенево-дихальним апаратом. У немовляти – теж дівчинки – раніше діагностували безкисневу енцефалопатію, асфіксію і неонатальну легеневу інфекцію. Батьки загиблої дівчинки дали згоду на пересадку органів з тим, щоб їх дочка "залишилася в цьому світі по-іншому".

Операція проходила в госпіталі Санья (Xiangya Hospital) Центрального південного університету. Хірурги пересадили нирки, розмір кожної з яких становить менше чотирьох сантиметрів. Операцією керував Пен Лонгкай з державної клініки трансплантації. За його словами, головною проблемою операції стали дуже маленькі кровоносні судини в органах. Пересадка визнана успішною. За словами хірургів, протягом трьох найближчих місяців нирки будуть рости в організмі реципієнта, поки не досягнуть звичайного розміру.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї дводенна дитина стала наймолодшим донором органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути