понеділок, 28 березня 2016 09:04

Трав'яні маски, які допоможуть шкірі стати свіжішою

Трав'яні маски, які допоможуть шкірі стати свіжішою

Навесні шкіра стає тьмяною й сухою через брак вітамінів та сонця. Аби покращити її стан можна зробити трав'яні маски.

Освіжаюча для жирної шкіри

1 столову ложку сухого або 3 столові ложки свіжого листя м'яти подрібніть і залийте склянкою окропу. Настоюйте 30 хвилин, процідіть. До готового настою додайте крохмаль і розмішайте до густоти сметани. Нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин.

Поживна для сухої шкіри.

2 столові ложки подрібненого свіжого листя мати-й-мачухи змішайте з 2 столовими ложками вершків. Нанесіть на шкіру обличчя на 20 хвилин. Маска корисна при сухій, обвітреній шкірі обличчя і рук.

Для волосся

Зміцнююча маска для коренів.

Візьміть по 1 столовій ложці ромашки, липового цвіту і листя кропиви, залийте склянкою окропу. Через півгодини процідіть і додайте кілька крапель вітамінів А, В1, В12 і Е. Потім покришіть в суміш трохи житнього хліба і через 15 хвилин нанесіть маску на шкіру голови. Надіньте шапочку для купання. Через 1,5 години помийте голову.

Якщо січуться кінчики.

Дрібно наріжте листя берези і свіжі трави: ромашку, звіробій, кропиву. Залийте будь-яким рослинним маслом, щоб воно повністю покрило рослини. Щільно закрийте банку і настоюйте в темному місці не менше тижня. Потім процідіть. Наносьте на чисте волосся, утеплювати поліетиленовою шапочкою, а зверху - вовняною хусткою. Тримайте не менше години. Змивайте теплою водою зі звичайним шампунем. Замість свіжих трав можна брати сухі аптечні.

Зараз ви читаєте новину «Трав'яні маски, які допоможуть шкірі стати свіжішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути