понеділок, 24 жовтня 2016 18:10

Штучно синтезований протеїн не рекомендують при захворюваннях підшлункової залози

Штучно синтезований протеїн не рекомендують при захворюваннях підшлункової залози
Фото: zuzn.ru

Популярні у фітнес-клубах штучні продукти для так званого спортивного харчування не можна вживати у випадку хронічних захворювань органів травлення. Про це Gazeta.ua розповіла лікар Українського центру спортивної медицини Тетяна Терещенко.

"Штучно синтезований протеін не можна при захворюваннях підшлункової залози, сироватковий протеїн не рекомендують використовувати якщо є загострення панкреатиту, додатковий прийом білка не рекомендують для людей з сечокам'яною хворобою, з подагрою. В кожній конкретній ситуації треба розбиратися",- каже лікар.

Приймати білки та протеїни з банок медик рекомендує після того, як любитель фітнесу пройде огляд у спеціалістів, отримає консультацію персонального тренера та спортивного лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забороняю спортсменам користуватись БАДами - лікар

Не рекомендує спортивний лікар і приймати так звані БАДи (біоактивні додатки) людям, які щойно почали тренування. Бо привабливості тіла можна досягти і шляхом здорового раціону зі звичними продуктами.

"Білок ми отримуємо з продуктів харчування. Хіба, комусь не можна з огляду на стан здоров'я вживати тваринний білок. Але і в цій ситуації консультація з лікарем є необхідністю", - говорить Терещенко.

Зараз ви читаєте новину «Штучно синтезований протеїн не рекомендують при захворюваннях підшлункової залози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути