неділя, 02 квітня 2023 21:40

Що таке депресія і як її долати

Що таке депресія і як її долати
Депресія є одним із найпоширеніших психічних розладів. Фото: pixabay.com

Смуток або поганий настрій, які тривають щонайменше два тижні, тривога, втрата інтересу до занять, які зазвичай приносять задоволення, можуть свідчити про депресію.

Депресія є одним із найпоширеніших психічних розладів. Про це розповіла Національна служба здоров'я.

Люди з депресією постійно відчувають труднощі в особистому і соціальному житті. А також можуть відчути погіршення свого фізичного здоров'я.

Якщо з'являються симптоми депресії – слід звернутися до свого сімейного лікаря.

Цей фахівець може надати кваліфіковану допомогу не лише при погіршенні фізичного здоров'я, але і при психічних і неврологічних розладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітамін D: чому важливий і в яких продуктах є

Цей розлад може статися з кожним.

"Звернення за допомогою до фахівця не є ознакою безпорадності. Натомість це свідчить про турботу про себе та своїх близьких", – повідомляють.

Коли у пацієнта з'являються симптоми депресії, його стан оцінює сімейний лікар.

Якщо діагностовано депресію легкої форми, то лікар первинної ланки працюватиме над зменшенням стресу і посиленням соціальної підтримки.

Він також може розглянути, чи доцільно призначати антидепресанти, а головне – забезпечити регулярну підтримку. За потреби пацієнти будуть направлені до спеціаліста.

Є помилкове уявлення, що люди з депресією з легкістю можуть контролювати свої симптоми силою волі. Життєва ситуація пацієнтів з таким захворюванням може бути справді складною, але депресія викликає невиправдані думки про безпорадність. Ці думки, зазвичай, відступають із полегшенням симптомів.

Якщо ви чи ваші близькі помічають такі думки за собою, скажіть про них людині, якій довіряєте та одразу зверніться за допомогою, пише Національна служба здоров'я.

Панічний розлад характеризується раптовими і повторюваними панічними атаками. Міністерство охорони здоров'я розповіло, як впоратися з панічною атакою.

Щоб зменшити стрес,потрібно намагатися дотримуватися режиму сну. Центр громадського здоров'я дав сім порад, як зменшити стрес.

Національна служба здоров'я розповіла про симптоми психозу.

Зараз ви читаєте новину «Що таке депресія і як її долати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути