четвер, 19 січня 2017 14:29

Сальмонела вбиває рак мозку

Сальмонела вбиває рак мозку
Фото: hollydolly.com.ua

Модифікована бактерія сальмонели може лікувати онкологічне захворювання мозку - гліобластому. Бактерію, яка викликає хвороби шлунково-кишкової системи вивчали в Університеті Дюка.

Про це пише rp.pl.

Сталося відкриття - власні клітини імунної системи атакували клітини раку в присутності бактерії сальмонели. Таким чином організм захищався від появи онкології. Однак коли науковці зробили заміну механізм перестав діяти.

В ході спостережень помітили, що бактерії Salmonella typhimurium самі шукають в організмі складові, які спричиняють появу пухлини в тілі людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвора на онкологію побіжить марафон на семи континентах

Дію бактерії випробували на щурах. Її вводили у вигляді ін'єкції хворим тваринам. У 20 відсотках випадків хвороба відступала. Чому у решти 80 відсотках випадків пухлини не зникали, вчені не знають. Однак припускають, що швидше за все, це траплялося тому, що ін'єкція була замалою і бактерії не встигали наздогнати ріст пухлин.

Гліобластома - це агресивне новоутворення, яке швидко розвивається. Це є один з найбільш розповсюджених новоутворень. Навіть за умови, що медики застосовують найновіші технології в лікуванні, пацієнти з такою хворобою живуть не більше року. Лише кожен десятий пацієнт живе до п'яти років з моменту діагностики. Особливістю такого новоутворення є те, що з'являється бар'єр кров-мозок, який складає труднощі у використанні ліків. Якщо після хірургічного втручання лікарі залишають непомічені клітини, точно з'явиться нова пухлина.

Зараз ви читаєте новину «Сальмонела вбиває рак мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути