понеділок, 04 січня 2016 10:56

Продукти, якими найкраще закушувати алкоголь

 

Часто приємний вечір у колі друзів чи родичів можна зіпсувати зайвою стопкою Щоб тримати себе у руках та керувати свої дії, варто правильно підібрати закуску.

Не варто в ролі закуски вибирати такі продукти:

Тістечка і торти з кремом

Алкоголь і солодке - це переробляють організмом по черзі. Спочатку він розщеплює жирні солодкі торти, адже для нього глюкоза важливіше. А алкоголь почекає. У результаті - викид інсуліну в кров, швидке сп'яніння і похмілля. За час затримки організмом спиртного, токсичні речовини з нього встигнуть потрапити у кров.

Шоколад

Шоколад з алкоголем дуже боляче вдаряє по підшлунковій залозі. Алкоголь і без того навантажує підшлункову, викликаючи спазми. А шоколад може заблокувати деякі протоки і викликати запалення. Щоб не заробити панкреатит, краще для спиртного вибрати іншу закуску.

Свіжі помідори

Міцні напої з помідорами не дружать. Вони разом посилюють негативні якості один одного. Кислоти, які виділяються з помідор негативно впливають на стінки слизової шлунка. Тому може турбувати здуття живота або нетравлення.

Гострі закуски

Вони можуть посилювати дію алкоголю. А в поєднанні з міцним напоєм може "забезпечити" опік слизової шлунка або стравоходу.

Мариновані огірки

На відміну від солоних побратимів, які підтримують водно-сольовий баланс в організмі, мариновані огірочки і помідорчики дають зайве навантаження на нирки і печінку, і без того обтяжені алкоголем.

Жирні і смажені продукти

Важко засвоювану білкову і жирну їжу не можна поєднувати з алкоголем. До них належать жирні сорти м'яса, копченості, гриби, ковбаси та смажена картопля. Висококалорійні страви не дозволяють швидко сп'яніти, що змушує людину пити більше норми і перевантажити і без того завантажений переїданням організм надмірним алкоголем. Від цього печінка не справляється зі своєю роботою.

Виноград, дині

Фрукти непогано поєднуються з вином, особливо білим. Але чим вони солодше, тим організму буде приємніше переробити спочатку їх і тим сильніше буде сп'яніння. А диня в поєднанні з міцним алкоголем у кишечнику провокує бродіння.

Вино хоче сиру ...

Для вина найкраще підійде сир, в якому органічно поєднуються кальцій та інші мінерали. Вони допомагають засвоюватися корисним поліфенолам з вина. Також сир підкреслює ісмак вина.

... А горілка просить м'яса

Горілку часто закушують вінегретом і квашеною капустою, вимиває з організму алкоголь. Тому з вечора організму необхідна квашена капуста як закуска, а на ранок розсіл з-під неї.

Ще горілку добре закушувати нежирним м'ясом (відварною або запеченим) або рибою, а також морепродуктами. Тваринні білки перетравлюються довго - від чотирьох до восьми годин. А під впливом алкоголю - ще довше, оскільки їх молекули зв'язуються в кишечнику. При цьому зберігається відносний почуття безпеки - організм ситий, трохи п'яний, благодушно перетравлює м'ясо і в процесі потихеньку віддає алкоголь, який також неквапливо розщеплюється в печінці.

Якщо хочете з гідністю протриматися всі застілля, віддавайте перевагу печеним або вареним овочам. А також нежирній білковій їжі, яку не можна поєднувати з солодкими настоянками або десертними винами. Буде утруднена секреція шлункового соку, через що, м'ясо проскочить через шлунок і впаде в кишечник не перетравленим. Вранці живіт буде бурчати, а печінка не зможе переробити всі продукти розпаду.

Для горілки, вина і коньяку підійде закускою лимони, свіжі огірки, варені кабачки та іншими овочами, які мають сечогінний ефект і допомагають швидше позбутися продуктів переробки етанолу.

Щоб уникнути важкого похмілля варто на кожні 100 грам алкоголю випивати півсклянки води.

Зараз ви читаєте новину «Продукти, якими найкраще закушувати алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути