Ексклюзиви
вівторок, 16 лютого 2016 12:54

При нежиті не можна шмаркатися

При нежиті не можна шмаркатися
Фото: imbeauty.ru

Риніт може бути як самостійним захворюванням, так і проявом гострих респіраторних інфекцій. Він виникає через віруси і бактерії.Хоча нежить люди вважають "несерйозною" хворобою, він може доставити масу проблем. Хронічний риніт проявляється час від час коли є провокуючі фактори. Або стрес, або алергія, або переохолодження. Слизова порожнина набрякає і утруднює носове дихання.

"Шмаркатися не можна, — каже В'ячеслав Лисневич, отоларинголог столичного Інституту клінічної медицини. — Від цього набрякає трубка, що вентилює середнє вухо. Виникає отит — запалення. Краще втягнути в себе слиз і виплюнути ротом".

Якщо не допомогло, радить попарити ноги й покласти гірчичники на ступні.

Інгаляції при нежитю не допомагають. Але якщо вже робити, то краще дихати не над картоплею, а над ефірними маслами. У гарячу воду крапнути по дві краплі олії бергамоту, евкаліпту, чайного дерева або чебрецю. Так робити двічі на день. Хоча можна просто крапнути дві-три краплі на носовичок і періодично вдихати.

Радить пити не менш як 3 л рідини на добу.

"Варто знати, що молоко — це не рідина, а їжа. Тому його не рахують. П'ють морси, соки, чаї та воду. Вони промиють організм із середини".

При правильному лікуванні нежить минає за 10–12 днів.

Може колись і проходив нежить як кажуть "за тиждень або сім днів". З теперішньою екологією і у великих промисловим містах це не можливо. Піде ланцюгова реакція хвороб по організмі і може перерости в запалення легень. Якщо покладатися на випадок і не лікувати, то ніс залишатиметься закладеним і не відчуватиме запах ще дуже довго.

Зараз ви читаєте новину «При нежиті не можна шмаркатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути