субота, 04 березня 2017 01:45

Чому жінки хворіють після фітнесу

Чому жінки хворіють після фітнесу
Фото: omesyachnyh

Жінки, які вирішують займатися фітнесом, щоб покращити своє здоров'я та фігуру, досить часто кидають заняття через місяць-півтора після того, як почали тренування. Серед причин - погане самопочуття та апатія під час занять. Чому представниці слабкої статі хворіють після походів до фітнес-клубів розповів Gazeta.ua голова асоціації "Українські центри нових технологій здоров'я" Влад Сила.

Вибрали завелике навантаження для тренування. Для початківців так само небажано самостійно підбирати об'єм та форму тренувань, як для хворого займатися самолікуванням.

Через надмір навантаження жінка почуває виснаження, у неї може змінитися цикл, з'явитися головні болі та розлади нервової системи

Неправильно харчувалися. Під час тренувань організм потребує правильних продуктів, які містять у достатній кількості білки та вітаміни та не мають речовин, які шкодять - хімічних домішок та консервантів.

Коли жінка починає тренуватися, її організм та психіка переживають стрес, а через це система травлення стає більш чутливою. На перших порах можуть навіть змінитися смаки людини, і ті продукти, які вона раніше любила, можуть перестати подобатися, та навпаки, хочеться додати чогось до раціону. Якщо неправильно виконати заміну, перебрати з їжею, або недоїсти - постраждає шлунково-кишковий тракт, може знизитися імунітет і людина легко захворіє на распіраторні захворювання.

Неправильно виконували вправи. Кожен силовий тренажер у спортивному залі розрахований на визначену силову підготовку або її відсутність, тому неправильне застосування може призвести до травматизму. Так само зашкодити суглобам та зв'язкам людина може під час бігу на доріжці. Це передовсім стосується людей з великою вагою тіла.

Надмір навантаження під час бігу призводить до розтягнень, вивихів, болів у хребті, які можуть "скувати" тіло - людина буде почувати себе кволою впродовж 10-ти і більше годин. Після цього повторювати вправи не захочеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар розказав, яким фітнесом зайнятися чоловікам віком за 40

Мали неправильну мотивацію. Чимало сучасних психологів відправляють людей до спортзалів, щоб там "поправили" самопочуття. Проте для жінки, яка має проблеми у відносинах похід до спортзалу ситуацію не вирішує, так само не підвищує вмить її самооцінку.

Розчаровані тим, що результат не прийшов за кілька тижнів, жінки кидають фітнес. І після цього повернути їх до занять буде вкрай важко.

Не знали реального стану свого здоров'я. Перед тим, як почати заняття, кожен грамотний тренер має запитати жінку, чи не має вона хронічних захворювань, будь-якого роду протипоказань. Бо хвороби можуть загостритись від фізичних навантажень.

Перед походом на фітнес варто пройти мінімальний набір спеціалістів, які підтвердять, що тренуватися можна. В ідеалі, як це є в розвинутих країнах світу, про стан здоров'я та готовність почати заняття знає сімейний лікар. Він також дає конкретній особі рекомендацію про харчування під час першого року тренувань, спосіб та можливі об'єми навантаження.

"Згідно наших досліджень жінки, які починають займатися фітнесом, самі того не усвідомлюючи, починають змінювати багато сфер свого життя. Тренування стають рушієм до того, щоб вони почали боротися зі своїми шкідливими звичками, змінювати спосіб життя. Танці, фітнес, біг, велоспорт стимулюють займатися підрахунком калорій, слідкувати не лише за собою, але і за здоров'ям близьких. Адже часто саме жінки мотивують чоловіків почати тренування", - каже Влад Сила.

Зараз ви читаєте новину «Чому жінки хворіють після фітнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути