пʼятниця, 17 червня 2016 22:15

Перші ознаки і допомога дітям, коли погіршується зір

Перші ознаки і допомога дітям, коли погіршується зір
Фото: nbp-kiev.com

За допомогою очей дитина отримує більшу частину інформації про світ. Якщо вони починають погано працювати, у малюка повільніше розвиваються пізнавальні психічні процеси. Іноді проблеми з зором проходять самі з віком. Але є і незворотні зміни уже в структурі ока. Якщо вчасно їх побачити, то можна попередити.

"Поганий зір розвивається поступово. Його не видно як нежить чи ангіну, - каже столичний дитячий офтальмолог Світлана Іванова. - Найбільше навантажуються очі у першокласників та випускників".

Зараз кожен 4-5 школяр має поганий зір. Це впливає не тільки на його успішність в школі, а й на характер. Такі діти через підколювання однолітків стають замкнутими або нервовими.

"Головними причинами поганого зору є спадковість та перенапруження. Дитина не має довго затримувати погляд на одному предметі. Треба періодично переводити його на інші предмети. Дошкільнята дивляться мультики не пів години як потрібно, а кілька годин. Відстань від екрана телевізора має бути 3 метри, а до комп'ютера 50 см, на витягнуту руку".

У школярів відстань від зошита до очей повинна бути 30 см. Її можна легко перевірити. Дитина має зігнути руку і лікоть поставити на стіл. Кінчики пальців повинні торкатися виска. Не можна дивитися телевізор лежачи або в темноті. Дуже яскравий фон екрана поєднуючись з темним фоном приміщення втомлює очі.

"У малюків на першому році життя всі іграшки мають стрибати, крутитися або качатися. Їм не можна довше 15 хвилин складати конструктор чи пазли, ліпити або малювати".

Читайте також: Симптоми, які першими розкажуть, що в дитини глисти

Вперше дитину треба повести до офтальмолога у рік. Далі перед садочку та перед школою. У шкільні роки через постійне навантаження, треба показувати малюка спеціалісту раз в рік.

Зараз ви читаєте новину «Перші ознаки і допомога дітям, коли погіршується зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути