четвер, 20 жовтня 2016 15:51

Перед заняттями фітнесом слід пройти медогляд

Перед заняттями фітнесом слід пройти медогляд
Фото: FitFit.ru

Якісний медичний огляд перед початком тренувань та підбір навантажень індивідуально під людину, яка починає заняття, дозволить зробити заняття фітнесом не лише приємними, а й безпечними для здоров'я. Про це розповідає Gazeta.ua лікар, якій вже десятки років супроводжує українських спортсменів світового рівня, директор Українського центру спортивної медицини, Заслужений лікар України Юрій Дегтярьов.

"Сьогодні існує проблема, що фітнес-клуби не мають обов'язку отримувати акредитацію, перш ніж починати свою діяльність. Таке оформлення передбачає наявність в клубі спортивного лікаря з вищою освітою фізичною. Раніше кілька років діяла така вимога, але потім її відмінили. Не завжди у фітнес-клубах є грамотні лікарі. А якщо є - то це може бути спеціаліст, який раніше працював рентгенологом, педіатром, генікологом, ким завгодно, але не має фізичної освіти. Однак, він мусить вміти визначити, що можна людині робити, а що ні. Перед тренуваннями добре пройти медогляд, перевірити функціональний стан організму, та на це орієнтуватись. Нажаль, людина часто робить роботу в залі, яка їй не на користь", - каже Юрій Дегтярьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неправильний марафонський біг може шкодити здоров'ю

Підбирати програму тренувань медик рекомендує також у відповідності до вподобань людини - щоб заняття були в радість та не позбавляли мотивації до продовження виконання вправ.

"Якісне тренування залежить від підготовки, статі, специфіки людини. Треба визначити, яку вона ставить перед собою задачу - скинути зайву вагу, покращити фізичну форму. Може людині краще підходять ігрові види спорту, може, достатньо тренажера, велодоріжки. І вона з радістю годинами готова бігати. Адже заняття у спортзалі - це не лише м'язи, а й самопочуття. Людина проводить там своє дозвілля, спілкується", - каже лікар.

Зараз ви читаєте новину «Перед заняттями фітнесом слід пройти медогляд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути