середа, 27 липня 2016 15:49

Відпочинок на морі: 5 прихованих небезпек

Відпочинок на морі: 5 прихованих небезпек
фото:.gazetamariel.ru

Цей спокійний вид відпочинку може таїти в собі чимало небезпек, про які варто знати.

Пісок на пляжі

Вологий морський пісок - ідеальне середовище для поширення грибкових захворювань. Непоодинокі й випадки зараження гельмінтамі. Спеціалісти рекомендують користуватися пляжним взуттям, а засмагати - лежачи на рушнику або лежаку.

Морська вода

Багато хто вважає, що солоність морської води забезпечує її чистоту. На жаль, це не так. Різні бактерії здатні існувати і в такій воді, причому активізуючись з підвищенням її температури. Дизентерія, ротавірусна інфекції - найчастіші "курортні" хвороби.

В першу чергу, уникайте ковтання води. Не можна нехтувати і гігієною - душ необхідний після кожного купання.Особливо уважними повині бути жінки. Жіночий організм так влаштований, що бактерії, які живуть у морській воді, легко проникають і вражають статеві органи. Як наслідок - запальні захворювання. Тому ретельна гігієна після купання просто необхідна.

Засмага

Про користь вітаміну D широко відомо. А шкоду від сонячних променів часто пов'язують лише з можливістю отримати сонячний опік. Насправді засмага протипоказана при цілому ряді захворювань. Серед них: доброякісні пухлини, захворювання щитовидної залози, туберкульоз, варикозне розширення вен, захворювання сітківки очей, псоріаз, наявність на тілі великої кількості родимок. Список далеко не повний, тому якщо маєте якесь хронічне захворювання, проконсультуйтеся з лікарем.

Вухо плавця

"Вухом плавця" називають зовнішній отит - запалення вуха. Це дуже хворобливий стан. Виникає після попадання у вухо води. Перші симптоми проявляються через кілька днів. Найвищий ризик захворювання при різниці температур повітря і води, а також після занадто інтенсивної чистки вух. Щоб уникнути хвороби, при пірнанні можна використовувати спеціальні водонепроникні беруші.

Морська фауна

Опік медузи небезпечний можливою ​​алергічною реакцією. Причому жалять не тільки живі медузи, але і щупальця, відокремлені від медуз. У потерпілого з'являється сильний біль на місці опіку. Часто підвищується температура, з'являється висип, задишка, нудота. Неприємності можуть бути і від інших представників морської фауни - морських зірок, їжаків і коралів.

Зараз ви читаєте новину «Відпочинок на морі: 5 прихованих небезпек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути