понеділок, 16 листопада 2020 01:28

Медики назвали головну небезпеку дефіциту вітаміну D

Медики назвали головну небезпеку дефіциту вітаміну D
За словами вчених, вітамін D "критично важливий для імунної функції". Фото: Pixabay

Британські вчені дійшли висновку, що важкий перебіг захворювання коронавірусної інфекції і летальні випадки хвороби пов'язані з дефіцитом вітаміну D. За їх словами, він є основним фактором ризику зараження вірусом.

Фахівці проаналізували щоденні глобальні звіти про смерті і одужання від COVID-19. В ході своєї роботи вони побачили "вражаючу кореляцію між тяжкістю COVID - 19 і географічною широтою". З'ясувалося, що в північній півкулі, де поширений сезонний дефіцит вітаміну D, були зареєстровані більш важкі випадки захворювання, пише Express.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розкрили несподівані властивості гранату

"У нормальних умовах експертна оцінка займає до року, а ми поки не прожили 365 днів у цій пандемії. На даний момент ми можемо сказати, що дефіцит вітаміну D є домінуючим фактором ризику тяжкого перебігу коронавірусного захворювання", – розповіли дослідники.

За словами вчених, вітамін D "критично важливий для імунної функції". Коли рівень вітаміну D високий "вроджена імунна система сильна".

Імунна система - це перша лінія захисту організму від хвороботворних агентів, таких як віруси, бактерії та грибки. Тренер з особистого розвитку Люк Коутіньо розповів про кілька простих способів зміцнити імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Медики назвали головну небезпеку дефіциту вітаміну D». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути