пʼятниця, 23 вересня 2016 13:38

Медикам уже відомо, від яких штамів грипу проводити щеплення

Кількість хворих на грип в Україні значно збільшилась та наближається до епідемічної. Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про початок епідемічного сезону, який триває з вересня до квітня.

Лікуватися від грипу необхідно у першу добу з моменту появи перших симптомів захворювання. Щоб запобігти поширення інфекції, медики відомства просять українців звертати увагу на стан здоров'я та вчасно звертатися до лікарів.

"У випадку появи небезпечних симптомів, таких як різке підвищення температури тіла вище 38 градусів, болі голови та м'язів, біль у горлі, кашель, нежить, закладеність носа, всім, а особливо представникам групи ризику, необхідно обов'язково звернутися за лікарською допомогою, пройти обстеження та за необхідності, отримати лікування впродовж першої доби з моменту проявів симптомів", - радять у МОЗ.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійський хірург провів успішну операцію з пересадки голови

Всесвітня організація охорони здоров'я уже назвала штами вірусів, які будуть на території України у період епідсезону 2016-2017 років, пише Politeka.

За прогнозами ВООЗ, у Північній півкулі (де знаходиться Україна) напевно будуть циркулювати наступні штами: А/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Hong Kong/4801/2014 (H3N2), вірус B/Brisbane/60/2008. ВООЗ рекомендувала виробникам вакцин включити вказані штами вірусів грипу до складу засобів для щеплень", - пише видання.

Зараз ви читаєте новину «Медикам уже відомо, від яких штамів грипу проводити щеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути