четвер, 15 вересня 2016 16:15

Куріння кальяну викликає рак мозку

Куріння кальяну викликає рак мозку
Фото: zlmed.ru

Куріння кальяну викликає рак мозку, шиї, стравоходу та легенів. Такий висновок вчених медичної школи WCM-Q в Катарі. Вони відзначили, що кальян значно частіше, як тютюн викликают онкологію. Про це повідомляє Sundaynews.

Медики стверджують, що куріння кальяну збільшує ризик захворіти на рак у 2-3 рази. Вони провели дослідження у групі, яка складала 36 тисяч людей.

"Є чимало досліджень, які доводять шкоду цигарок, проте слід мати на увазі, що куріння кальяну дуже відрізняється від тютюнопаління: курильщик кальяну вдихає значно більше диму та значно більше часу приділяє процесу куріння. Також концентрація шкідливих елементів у ньому більше, ніж у цигарковому", - стверджує керівник дослідження доктор Равінадар Мамтані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльські медики пересадили органи мотоцикліста п'ятьом людям

Дим кальяну містить великі концентрації таких хімічних елементів, як смола, бензофірен, миш'як, свинець та хром. За 45 хвилин куріння кальяну людина споживає 50 літрів диму.

У Хайфі, в Ізраїлі медики спостерігали за здоров'ям 45-ти людей, які курили кальян та побачили, що через пів години у них на 26% виростає в організмі вміст чадного газу, підскакує тиск, пульс та погіршується робота легенів.

Зараз ви читаєте новину «Куріння кальяну викликає рак мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути