четвер, 18 квітня 2024 00:16

Ковбаса і сосиски - це зло. Аніта Луценко пояснила, чому

Ковбаса і сосиски - це зло. Аніта Луценко пояснила, чому
Вживання ковбаси й сосисок можуть викликати рак. Фото: Pinterest

Фітнестренерка Аніта Луценко пояснила, як вживання обробленого м'яса впливає на наше здоров'я.

У своєму Instagram спортсменка зазначила, що зменшення кількості ковбаси, сосисок, бекону, салямі й шинки може покращити самопочуття.

За інформацією Міжнародного агенства з дослідження раку (IARC), споживання переробленого м'яса викликає колоректальний рак (рак товстої та/або прямої кишки). Також виявлено зв'язок із раком шлунку, але докази не є остаточними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від якого продукту може статися інсульт

Неперероблене червоне м'ясо може викликати рак підшлункової та передміхурової залози.

Зазначається, що безпечна кількість споживання переробленого м'яса не встановлена, тому його рекомендується мінімізувати або узагалі не вживати.

"Згідно монографії від Міжнародного агентства з дослідження раку (IARC) та Всесвітньої організації охорони здоров'я від 2015 року, щоденне вживання 50 г переробленого м'яса підвищує ризик розвитку колоректального раку приблизно на 18%", - підсумувала фітнестренерка.

Аніта Луценко розказала, що потрібно робити, щоб мати плаский живіт і округлі сідниці. Спортсменка назвала основні фактори, яких потрібно дотримуватися, щоб отримати ефективний результат.

Зараз ви читаєте новину «Ковбаса і сосиски - це зло. Аніта Луценко пояснила, чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути