середа, 13 квітня 2016 13:06

Ізраїльський хірург безкоштовно прооперував українського десантника

Ізраїльський хірург безкоштовно прооперував українського десантника
фото:ddd.md

Полковник медичної служби ізраїльської армії Йором Клайн відмовився від гонорару в 50 тис. доларів за операцію українського десантника Валентина Ковальського. Повідомляє сайт Народна армія.

Валентин - снайпер 95-ї окремої аеромобільної бригади, бойове хрещення пройшов на горі Карачун. Потім було звільнення Слов'янська, бої за Лисичанськ, марш-кидок під Саур-Могилу.

"Там у липні 2014-го я і отримав поранення, - розповідає хлопець. - Ворожа куля 7,62 увійшла в бік, пробила таз, прошила тіло і рикошетом від пластини бронежилета увійшла в черевну порожнину, зачепивши кишечник".

Після першого оперативного втручання в харківському госпіталі його перевели до Львова. Там за півтора місяці зробили ще чотири операції і відправили додому. Але поліпшення не було, більше того - в пораненого бійця утворилися нові свищі.

Госпіталі Львова, Києва, знову операції. Під час восьмої хлопцеві видалили кілька метрів кишки. Він катастрофічно втрачав вагу.

Батьки Валентина почали шукати допомоги за кордоном. На зібрані кошти відправили його на обстеження до Ізраїлю. Там з'ясувалося, що, крім проблем з кишечником, у хлопця почали відмовляти нирки. Була потрібна операція, яка коштувала 80 тис. Житомирські волонтери порадили звернутися за допомогою до фонду братів Кузьміних.

"Кошти на лікування ми зібрали швидко, - розповідає Сергій Кузьміних. - Здавалося, вся Житомирщина відгукнулася на заклик допомогти герою-десантникові."

"Я був вражений милосердям тамтешніх лікарів, - каже Ковальський. - Лікар категорчно відмовився брати з мене гроші за проведену операцію".

Два місяці інтенсивного лікування дали позитивний результат. Нині Валентин поступово набирає вагу, до нього повертаються втрачені сили. Він не залишає мрію повернутися в дев'яносто п'яту аеромобільну бригаду. Поки що медики не дають "добро", але Ковальський впевнений, що швидко постане перед ними у відмінній фізичній формі.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльський хірург безкоштовно прооперував українського десантника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути