четвер, 22 вересня 2016 15:05

Італійський хірург провів успішну операцію з пересадки голови

 

Італьянскій хірург Серджіо Канаверо - керівник проекту з пересадки голови Валерія Спиридонова - успішно провів пробну операцію.

Експеримент був поставлений на миші і собаці.

Лікар не відрізав повністю голови тваринам, а тільки хребет. Саме складність його відновлення і є головною перешкодою для проведення повноцінної пересадки.

Відновити зв'язку між тисячами нейронів фахівця вдалося за допомогою поліетиленгліколю, введеного в уражені ділянки спинного мозку.

Читайте також: Хірурги Інституту Амосова зробили бійцю АТО унікальну операцію

Нагадаємо, приблизно півтора роки тому хірург Серджіо Канаверо оголосив про запуск амбітного проекту HEAVEN / AHBR, в рамках якого він має намір пересадити голову добровольця на донорське тіло.

 

Тридцятирічний програміст з Росії Валерій Спиридонов згоден стати першою людиною, яка піддасться цій операції. Валерій страждає спінальної атрофією м'язів.

"Чи боюся я? Звичайно, я боюся. Але це не тільки страшно, а й дуже цікаво. Але вам потрібно зрозуміти, що у мене не такий вже великий вибір. Якщо я не скористаюся цим шансом, моя доля буде дуже сумною. З кожним роком мені стає гірше ", - каже Валерій.

Вартість 36-годинної операції складе 7,5 мільйона доларів. Донором тіла стане людина, чий мозок помер, але саме тіло - здорове.

Для проведення операції тіла пацієнта і донора охолодять до 15 градусів, щоб знизити ризик смерті від нестачі кисню і при цьому уберегти органи від змін в результаті впливу низької температури.

Зараз ви читаєте новину «Італійський хірург провів успішну операцію з пересадки голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути