пʼятниця, 11 грудня 2015 13:35

Ходьба пішки знижує ризик гіпертонії

Ходьба пішки знижує ризик гіпертонії
фото: likar.info

Артеріальна гіпертензія, для якої характерне стійке підвищення артеріального тиску, є фактором ризику передчасної смерті від інфарктів та інсультів.

Ефективним методом профілактики підвищеного артеріального тиску є ходьба пішки. Про це заявили фахівці Американської асоціації серця.

У ході нового дослідження вчених зміни показників тиску вимірювали у 1 057 дорослих пар, які у 2001-2010 роках брали участь у Канадському дослідженні суспільного здоров'я. Відомо, що всі вони переїхали з місцевості з поганими умовами для піших прогулянок у сприятливу для цих цілей територію.

Наприклад, цьому сприяло розташування школи, магазинів, парків у декількох кварталах від будинку. Виявилося, що показники артеріального тиску у тих, хто переїхав до місцевості, схильної для ходьби пішки, були нижчими на 54%.

Для профілактики підвищеного артеріального тиску Американська асоціація серця рекомендує здоровим дорослим не менше 150 хвилин на тиждень присвячувати помірній фізичній активності (наприклад, ходьбі пішки) і не менше 75 хвилин - енергійній спортивній діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Ходьба пішки знижує ризик гіпертонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути