пʼятниця, 11 листопада 2016 17:25

Чай після четвертої вечора перемагає стрес

Чай після четвертої вечора перемагає стрес
Фото: clubcha.ru

Стрес перестане турбувати, якщо у проміжку з 16 до 17 години випити кружку чаю. Він відновлює сили людини. Про це розповідають тренери та дієтологи Йоанна та Даріуш Бжежінські в ефірі tvn24.

"Стрес є не лише напруженням, яке виникає у нашому тілі. Але виникає через ритм життя. Добре пити наприклад о годині 16-17 чай з червоного чагарника. Він має розслаблюючий ефект", - каже Йоанна.

Для того, щоб не потерпати від нервових розладів тренери рекомендують дбати про якісний сон та не переїдати ввечері. Бо надмір харчів перед сном дадуть про себе знати під ранок. Зокрема, як зазначає Даріуш, надто жирна вечеря впливає на сон в фазі REM - коли людина має короткочасний сон та сновидіння. Цей період вважається часом, коли організм та мозок зокрема отримує силу на увесь день, здатність до мислення та творчості. Неправильне харчування шкодить фазі REM - бо в цей час людина починає бачити кошмари та передчасно прокидається. Як наслідок - втрачає час, в який має отримувати сили для роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворі на цукровий діабет потерпають від депресії

Люди, які вживають перед сном жирну їжу, значно частіше потрапляють на операційний стіл до хірургів через хворобу жовчного міхура. Як розповів хірург центру Першої міської клінічної лікарні Києва Володимир Скиба, орган, який відповідає за виведення жовчі із організму, не справляється із навантаженнями, які людина дає йому у кінці дня.

Зараз ви читаєте новину «Чай після четвертої вечора перемагає стрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути