середа, 26 березня 2014 15:16

Авітамінозу в українців нема, є лише слабкість через погану їжу

Авітамінозу в українців нема, є лише слабкість через погану їжу

"Весною говорять про авітаміноз, як взимку про грип, але авітаміноз - це коли від нестачі вітамінів випадають зуби. Цинга, як у моряків дальнього плавання в 16 столітті. А слабкість, яку відчувають українці весною - це наслідок поганого травлення",- каже Віктор Мацишин, головний лікар столичної клініки Аюрведа 192 .

Жирне, смажене, копчене, майонез, надмір солодкого, алкоголь все це засмічує організм. Запори, здуття теж причини поганого травлення. Навіть, якщо людина цього не переживає, залишки важкої їжі забивають товстий кишечник.

"Від харчування похапцем їжа не повністю перетравлюється. Її гниття й бродіння підтримують хліб, пиво, які є популярними продуктами. А токсини й інші отрути від гниття виводяться погано через те, що люди мало п'ють чистої води. Від цього сонливість, швидка втома, роздратованість, слабкість, яку списують на неіснуючий авітаміноз".

Окрім пиття води для жінок не менше 2 літрів, а для чоловіків 2,5 літра на день, лікар радить полегшити їжу. Принаймні на 2 тижні відмовитись від майонезу, смаженого, м'яса, фаст-фудів, алкоголю, шоколаду, тістечок. В цей час перейти на рибу приготоване на пару, більше їсти фруктів, овочів. Салати та каші заправляти оливковою олією.

"Очисний чай зранку - це сантиметрове кружальце корені імбиру очистити й посікти. Залити склянкою окропу. Можна додавати 2-3 листки м'яти, кружальце лимону й настояти 5 хвилин закритим. Добре пити з медом, але його додають в чай, коли він схолоне до 50 градусів".

Забрати ознаки "авітамінозу" також допомагає зарядка зранку, відмова від кави й заміна хліба на продукти із борошна грубого помелу з висівками й без дріжджів.

Зараз ви читаєте новину «Авітамінозу в українців нема, є лише слабкість через погану їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути