понеділок, 31 жовтня 2016 18:50

Аналіз на глисти роблять з мокротиння
7

Фото: Катерина Романчук

Аналіз на глисти часто радять робити перед повним Місяцем. Існує думка, що тоді результат буде найточнішим. Насправді ж він не залежить від фаз Місяця, адже вони не пов'язані з життєвим циклом глистів. Треба враховувати місце його перебування. Про це розповіла Gazeta.ua Ольга Рикова, керівник клінічного направлення лабораторної діагностики.

"У кожного виду глистів є свій життєвий цикл в людському організмі. Шлях зараження, розмноження та виділення з організму. Треба знати який саме аналіз на цій стадії захворювання робити. Можна шукати глисти в мокроті, в калі чи крові", - каже пані Ольга.

При потраплянні наприклад аскарид, на шкірі з'являються висипання, температура, нудота та біль в животі.

"Глисти не передаються від людини до людини. В організм вони потрапляють через брудні руки, немиті овочі та фрукти. Потім в тонкому кишечнику з яєць виходять личинки, які чіпляються до стінки кишечника й потрапляють у кров. З нею течуть в печінку, легені, очі й навіть мозок. Вони мігрують по організму 2–3 тижні. За 2 місяці самка починає відкладати яйця, які виділяються з калом. 1 самка може відкладати до 250 000 яєць", - каже лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанати здають кров в обмін на квитки на футбол

На ранніх стадіях захворювання, коли немає дорослих особин, а личинки проходять через легені, можна виділити личинки в мокротинні. При цьому в калі яєць не буде, бо немає зрілої самки. Про наявність глист може сказати аналіз крові. У ній виробляться специфічні антитіла, які свідчать про інфікування ними людини.

Зараз ви читаєте новину «Аналіз на глисти роблять з мокротиння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути