неділя, 22 січня 2017 17:30

Як вирівняти скривлену перетинку носа

Як вирівняти скривлену перетинку носа
Фото: stoprinit.ru

Скривлена перетинка носа приносить людині багато неприємностей. Йдеться не тільки про поганий зовнішній вигляд, а й проблеми зі здоров'ям. Утруднене дихання та хропіння стає постійним явищем, позбутися від якого можна тільки операцією. Про це розповів В'ячеслав Лісневич, столичний отоларинголог.

"Гучне хропіння є звичайним явищем при зміщеній перетинці. Через неї порушується носове дихання в лежачому положенні. Носова перетинка забезпечує рівномірний розподіл потоків повітря між правою і лівою часткою носа", - каже лікар.

Буває вроджене скривлення перетинки або набуте. Найчастіше трапляється в дитинстві, коли діти вчаться ходити або в підлітковому віці, при бійках або заняттях спортом.

"Якщо її не лікувати, утвориться гайморит, хронічне запалення носової оболонки носа, головні болі, нестача повітря при фізичному навантаженні", - радить отоларинголог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський розповів коли при грипі потрібно йти до лікаря

Діагностують зміщення перетинки лор-лікар за допомогою спеціального дзеркала.

Для точнішої картини роблять комп'ютерну томографію. Там можна до міліметра роздивитися на скільки та у який бік перетинка зміщена.

Виправити ніс можна тільки операцією . Її роблять під загальним або місцевим знеболенням. Хірург вирізає хрящ і ніс заново "складає".

Зараз ви читаєте новину «Як вирівняти скривлену перетинку носа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути