субота, 18 лютого 2017 14:05

8 способів пережити застілля

 

Святкове застілля містить чимало спокус, які можуть нашкодити здоров'ю. Найпростіші поради для правильної вечірки публікує claudia.pl.

Контролюй апетит

Боїшся, що коли побачиш заставлений наїдками стіл, будеш мати сильне почуття голоду? За 15 хвилин перед походом до ресторану з'їж невелику порцію білка. Наприклад, мисочку сиркової маси. Будеш мати відчуття ситості та зможеш контролювати апетит.

Застосуй правило трьох укусів

Їж усе, що хочеш. Але кусай лише по три рази. Хочеш шоколадного торта? - не проблема. Але відкуси його не більше трьох разів. Так само розкошуй жирними стравами, будь-якими наїдками. Отримаєш задоволення і зможеш посмакувати ледь не всього.

Обмеж кількість видів випивки

Алкоголь розкладається в організмі у вигляді глюкози. Грам чистого алкоголю дає 7 калорій. Це більше, як у цукрі, і тільки на 2 калорії менше, як у чистому смальці.

Пий вино без почуття вини

Можеш з чистою совістю дозволити один-два келихи червоного вина. Воно виділяє ферменти, що сприяють травленню. Саме тому його додають до важких та жирних страв.

Перчи замість солити

Перець покращує травлення, запобігає здуттю живота. Кеєнський перець прискорює метаболізм. Застосовую разом з іншими приправами. Кориця регулює рівень цукру у крові, допомагає утворенню інсуліну. Імбир у чаєві допомагає спалити зайві калорії. Уникай солоних чіпсів, сухариків, горішків. Це калорійні бомби.

Їж рибу не тільки в піст

Навіть найжирніша риба не така жирна, як найпісніший із видів м'яса. Однак замість смаженої у паніруванні риби вибирайте печену на паровій бані. А варена у холодці риба віддасть корисні компоненти у желатин - не варто їх втрачати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили, чи можна їсти перед телевізором

Виїдай родзинки з тіста

Тобто вибирай те, що найкраще. Якщо можеш, уникай картоплі, білого рису, печива. Вибирай оригінальні страви. Заїдай сухофруктами - ізюмом, сушеними абрикосами, чорносливом. Вони мають пектин, корисний для кишечника.

Відволікайся

Застосовуй аромотерапію, спілкуйся з людьми, виходь час від часу на свіже повітря, багато танцюй.

Святкові калорії:

горілка: 100 г - 220 кал

вермут: 100 г - 155 кал

коньяк: 100 г - 280 кал

червоне сухе вино: 100 г - 67 кал

біле сухе вино: 100 г - 75 кал

червоне солодке вино: 100 г - 96 кал

шампанське: 100 г - 92 кал

пиво: 100 г - 25 кал

Зараз ви читаєте новину «8 способів пережити застілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути