четвер, 11 червня 2015 11:15

78-річний австралієць врятував життя 2-м мільйонам дітей

78-річний австралієць врятував життя 2-м мільйонам дітей

В Австралії живе літній чоловік, якому вдалося врятувати життя двом мільйонам дітей, здаючи кров. Його історія почалася з того, що колись його самого врятувало переливання.

Коли Джеймсу Харрісону було 13 років, він переніс дуже складну хірургічну операцію, в ході якої повинен був померти від втрати крові. Але не помер завдяки вчасно зробленому переливанню. У загальній складності в ході операції йому перелили 13 літрів донорської крові, що і врятувало йому життя.

Як тільки йому виповнилося 18, і він досяг необхідного для здачі крові віку, він негайно прийшов у пункт здачі крові Червоного Хреста. Там і з'ясувалося, що кров Джеймса Харрісона у своєму роді унікальна, оскільки в її плазмі містяться особливі антитіла, завдяки яким можна запобігти резус-конфлікту вагітної матері з її плодом. Без цих антитіл резус-конфлікт призводить мінімум до анемії та жовтяниці дитини, максимум — до мертвонародження.

Коли Джеймсу пояснили, що саме знайшли в його крові, він поставив лише одне питання. Він запитав, наскільки часто можна здавати кров.

З тих пір ось вже протягом 60-ти років кожні три тижні Джеймс Харрісон приходить в медичний пункт неподалік від свого будинку і здає рівно 400 мілілітрів крові. Неважко порахувати, що до нинішнього моменту він здав вже приблизно 377 літрів крові. Виділеними з його крові антитілами вдалося запобігти резус-конфлікту приблизно у двох мільйонів жінок по всьому світу, включаючи дружину самого Харрісона. Два мільйони жінок і стільки ж, якщо не більше, їх дітей, включаючи дочку Харрісона живі і здорові завдяки ось цьому доброзичливому дідусю з Австралії.

Зараз ви читаєте новину «78-річний австралієць врятував життя 2-м мільйонам дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути