понеділок, 03 жовтня 2016 17:05

7 причин болю в жінок під час сексу

7 причин болю в жінок  під час сексу
Фото: mensgen.ru

Секс може приносити не тільки задоволення, а й біль. Перед тим, як приймати якісь міри потрібно розібратися в причині. Якщо не пролікуватися, кожна ніч із парнером приноситиме дискомфорт і біль. За опитуваннями, час від часу подібне переживають 76% жінок. Якщо це явище носить разовий характер, можливо, вся справа - в стресі і втоми. Якщо ж больові відчуття стали постійними, потрібно усунути їх.

Зміна гормонального фону

Якщо під час сексу не виділяється змазка, можливо, що в організмі знизився рівень гормону естрогену. Найбільш природні причини - вагітність, годування грудьми, менопауза. Втім, можливими "винуватцями" можуть бути ліки, що впливають на гормональний фон. Рекомендується перевірити його у лікаря, а щоб усунути дискомфорт - користуватися спеціальними мастилами.

Кіста яєчника

Якщо під час проникнення ви відчуваєте ріжучий біль в животі, що віддає в сторону, є ризик того, що у вас утворилася кіста яєчника. Хоча в більшості випадків вона є доброякісним утворенням і з часом зникає сама по собі, варто проконсультуватися з лікарем. Небезпечним таке новоутворення може стати для жінок у віці настання менопаузи.

Ендометріоз

Тупий біль під час сексу виникає від ендометріозу. Це захворювання, при якому тканини ендометрія "прилипають" до яєчників і маткових трубах, роблячи їх нееластичними. Своєчасне лікування може запобігти розвитку хвороби, також лікар може запропонувати вам хірургічно видалити виникли нарости.

Зміщення матки

Ви відчуваєте біль кожного разу, коли пеніс проникає дуже глибоко? Можливо, у вас зміщення матки. Це анатомічна особливість, з якою народжуються. Вона не шкодить ні здоров'ю, ні репродуктивної функції, хоча і приносить якийсь дискомфорт під час сексу. Попросіть партнера бути ніжніше і продовжити час прелюдії.

Занадто енергійний секс

Якщо ви займаєтеся сексом частіше, ніж середньостатистична жінка, больові відчуття можуть бути пов'язані з тим, що ніжні тканини статевих органів мають подразнення, яке не встигає пройти до наступного сексуального контакту.Щоб загоєння відбулося швидше, носіть вільну білизну і зробіть невелику перерву в сексі.

Читайте також: Неправильна поза уві сні шкодить чоловічій потенції

Засоби гігієни

Миючий засіб може бути агресивноим по відношенні до шкіри в особливо делікатних місцях. Спробуйте просто змінити засоби догляду за інтимною частиною тіла.

Інфекція або молочниця

Сверблячка і подразнення статевих органів також можуть бути пов'язані з інфекцією або грибком. У цьому випадку спостерігаються виділення: сирні або сіруваті. Після курсу лікування, як правило, дискомфорт зникає.

Зараз ви читаєте новину «7 причин болю в жінок під час сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути