четвер, 01 червня 2017 16:21

5 найчастіших помилок під час миття рук

5 найчастіших помилок під час миття рук
Небезпечно мити руки в теплій воді Фото: dilovamova.com

Миття рук приносить користь, якщо виконується правильно. Багато хто допускає серйозні помилки і в результаті шкідливі бактерії не зникають. У цій, здавалося б, простій справі є 5 помилок, які найчастіше допускаються.

Миття в теплій воді

Найпопулярнішою помилкою є миття рук в теплій воді. Бактеріям комфортніше розвиватися саме в такій воді. До того ж, надмірно тепла вода може викликати невеликі тріщини на шкірі.

Антибактеріальне мило

Недавні дослідження показали, що ніяких переваг антибактеріальне мило перед звичайним милом не дає. Більш того, в антибактеріальному милі міститься триклозан, який викликає алергії, ослаблення м'язів і проблеми з щитовидною залозою.

Не довіряйте антисептикам

Антисептики і гігієнічні креми справляються не з усіма бактеріями. Тому, якщо стоїть вибір між миттям рук і використанням антисептику - сміливо вибирайте миття рук. При виборі антисептика потрібно зупинитися на тих засобах з вмістом спирту не більше 60%. Вони найбільш ефективні.

Ви неправильно милите руки

Читайте також: 10 продуктів, які викликають неприємний запах тіла

Щоб повністю позбавитися від шкідливих бактерій необхідно ретельно, з невеликим зусиллям, протерти абсолютно кожну ділянку шкіри рук. Особливу увагу приділити нігтям. Тільки так можна позбутися від шкідливих бактерій.

Не поспішати

Дуже часто миття рук відбувається досить швидко. Цей монотонний і нецікавий процес змушує нас мити руки якомога швидше. Однак це прямий шлях до потрапляння бактерій в організм. Мити руки потрібно не менше 20 секунд. В іншому випадку сенсу від миття немає практично ніякого.

Зараз ви читаєте новину «5 найчастіших помилок під час миття рук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути