Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2016 10:52

5 порад, як правильно вийти з посту

5 порад, як правильно вийти з посту
Фото: zdorovia.com.ua

Перехід від пісної їжі до звичної є стресом для організму. Щоб ця зміна була не такою різкою, потрібно поступово вводити в раціон певні продукти. Грамотно керуючи кількістю білка в раціоні, можна легко повернутися до повноцінного, збалансованого харчування, не навантаживши при цьому організм.

Ці поради універсальні. Їх можна застосовувати для виходу зі строгих дієт після оперативного втручання або спортивних сушок.

Пити багато води

До закінчення поста потрібно збільшити кількість споживаної води на 30%. Це допоможе організму зустріти забуті продукти з мінімальним навантаженням.

У перший тиждень після його закінчення повернути в раціон яйця і молочні продукти. Наступного тижня ввести рибу і птицю. Останніми повинні повернутися телятина, свинина і інше червоне м'ясо.

Вживати багато клітковини

Часта причина травних розладів при виході з посту - різке зниження споживання овочів з одночасним початком споживання білкових продуктів. Для очищення від продуктів розпаду білка необхідна клітковина, яка міститься в овочах і крупах.

Важливо не тільки що їсти, але і в якій кількості. Порція м'ясної або рибної страви не повинна перевищувати розмір долоні (150-200 грамів).

Обов'язково додати в раціон льняну олію

Амінокислоти Омега-3 допоможуть контролювати рівень холестерину в крові, джерелом якого є продукти тваринного походження (яєчні жовтки, жирне м'ясо, жирні молочні продукти).

Зараз ви читаєте новину «5 порад, як правильно вийти з посту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути