Ексклюзиви
субота, 04 червня 2016 14:00

5 ефективних способів знизити високий тиск

5 ефективних способів знизити високий тиск
Фото: poradnica.com

Високий тиск - постійний супутник людей, які живуть у постійному стресі. В додачу мають погані звички, нерегулярне і шкідливе харчування. Дивлячись на це, уже мало дивується, що гіпертонія буває у молодих людей.

"Чоловіки 30 років мають високий тиск частіше ніж жінки. У них судини — вразливіші. А в жінок їх бережуть гормони, - каже столичний кардіолог Ігор Костишин. - Ті, що часто стикається з такою проблемою мають власні варіанти її вирішення. Це прості, але дієві способи як знизити тиск. Зачасту люди бояться йти в лікарню, але й не знають як самим мобі можна допомогти".

Щоб знизити тиск в домашніх умовах можна скористатися холодною водою. Для цього потрібно пополоскати ноги приблизно одну-дві хвилини в тазику з холодною водою. Робити це можна сидячи на стільці, опустивши ноги в таз з водою або стоячи в ньому. В якості альтернативи можна потримати під холодною водою руки кілька хвилин (вода повинна рівномірно впливати на руки, починаючи від долонь і закінчуючи передпліччями). В кінці цієї процедури можна побризкати на обличчя холодною водою і прикласти змочену ганчірку на сонячне сплетіння.

Не менш ефективним народним засобом є яблучний оцет, він чудово знижує тиск не менш ніж на двадцять п'ять – тридцять п'ять одиниць. Намочені в оцті ганчірки потрібно прикладати до голих стоп ніг і залишати на 15 хвилин.

Також досить поширеним засобом від тиску є звичайний чай з м'ятою або суміш зі склянки мінеральної води, столової ложки меду і соку половини лимона. Випити воду потрібно в один прийом. Тиск знижується на 15-20 пунктів протягом 20-30 хвилин.

Знизити високий артеріальний тиск гарячою ванночкою рук. Температура води повинна бути близько 45 ° C, час процедури – 10 хвилин.

При різкому стрибку тиску в першу чергу потрібно розслабитися і спробувати затримувати дихання на видиху по 8-10 секунд протягом 3 хвилин. Цей прийом здатний дуже швидко знизити тиск на 30 пунктів.

Читайте також: Ситуація з вакцинацією не критична, а катастрофічна, - Комаровський

Якщо тиск починає підвищуватися, то можна випивати валер'янки і просто полежати. Але не варто забувати про те, що часті "стрибки" артеріального тиску можуть перетекти в повноцінну гіпертонію, тому не варто практикувати самолікування, а краще своєчасно звертатися за допомогою до фахівців. Адже саме з вини гіпертонії у людей трапляються інсульти, і розвивається ішемічна хвороба серця.

Зараз ви читаєте новину «5 ефективних способів знизити високий тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути