середа, 21 січня 2015 14:26

109-річна шотландка вважає своїм секретом довголіття відсутність чоловіків

109-річна шотландка вважає своїм секретом довголіття відсутність чоловіків

У січні свій 109-й день народження відсвяткувала найстаріша мешканка Шотландії Джессі Геллан. Місцеві журналісти поспілкувалися з жінкою, яка, незважаючи на свій поважний вік, щодня займається спортом і харчується виключно здоровою їжею. Проте головний секрет довголіття Геллан полягає не в цьому, повідомляє Buzzfeed.

"Найважливіше - це триматися подалі від чоловіків. На них неминуче потрібно витрачати більше сил, ніж вони того заслуговують", - заявила 109-річна пенсіонерка, яка ніколи не була заміжня.

"Крім того, кожен свій день я починаю з тарілки гарячої вівсяної каші і постійно займаюся спортом. Я все життя старанно працювала і дуже рідко брала відпустку", - сказала пенсіонерка, яка з'їхала з батьківського дому, коли їй було 13 років, і почала доїти корів на одній з ферм Шотландії. Потім Геллан працювала в готелі, який користувався настільки хорошою репутацією, що одного разу в ньому зупинилася королева Єлизавета II.

Зараз 109-річна жінка живе у будинку престарілих в Абердині. Як би там не було, звання найстаршого жителя Британії на сьогоднішній день належить поки не їй, а 114-річної Етель Ленг з Південного Йоркшира.

Зараз ви читаєте новину «109-річна шотландка вважає своїм секретом довголіття відсутність чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути