пʼятниця, 09 липня 2010 03:18

Жінка їсть кожні 15 хвилин

Автор: фото з сайта encyclopediadramatica.com
  Американка Ліззі Веласкес народилася недоношеною, важила трохи більше 1 кілограма. Вона сліпа на одне око і не може поправитися. Зате має здорові зуби, кістки та усі внутрішні органи
Американка Ліззі Веласкес народилася недоношеною, важила трохи більше 1 кілограма. Вона сліпа на одне око і не може поправитися. Зате має здорові зуби, кістки та усі внутрішні органи

21-річна Ліззі Веласкес із американського міста Остин важить важить 25 кг, хоча й не хворіє на анорексію. Її зріст 157 см. У неї рідкісна недуга, яка заважає набирати вагу, — неонатальний прогероїдний синдром. Він спричинює прискорене старіння, втрату жиру з обличчя й тіла, відмирання тканин, деформацію частин тулуба.

Люди з цим синдромом часто мають трикутну форму лиця, загострений, наче пташиний дзьоб, ніс і дуже рідке волосся.

— Я їм кожні 15 хвилин. Споживаю 5–8 тисяч кілокалорій на день, але ніколи не важила більше 27 кілограмів. Регулярно зважуюся і, якщо набираю хоча би фунт, дуже радію, — розповідає Ліззі.— Весь день їм малими порціями чипси, солодощі, шоколад, піцу, курятину, пироги, пончики, морозиво, локшину та тістечка. Дуже засмучуюся, коли люди звинувачують мене в тому, що маю анорексію. Коли знайомлюся з кимось, мушу казати: "Привіт, я Ліззі і я не анорексик".

Веласкес народилася недоношеною, важила трохи більше 1 кг. Одяг  їй батьки купували у ляльковій крамниці, бо дитячий був завеликий. Лікарі довго не могли поставити Ліззі діагноз й готували родину до найгіршого. Казали, дитина ніколи не зможе ходити, говорити і взагалі нормально жити.

Усупереч невтішним прогнозам, мозок, кістки та внутрішні органи Ліззі розвивалися нормально. У 2 роки вона мала лише 6,8 кг — це середня вага кількамісячної дитини.

У 4 роки американка осліпла на одне око, а у 16 — ледь не померла від анемії. Її врятувало переливання крові.

— Лікарі дивувалися, як я вижила. У моєму тілі тече мало крові, вдвічі менше, ніж у нормальних людей. Після переливання я почувалася новонародженою, це було чудово.

Випадок Ліззі вивчають лікарі по всьому світі. Професор Абджиман"ю Гарг із Техаського університету говорить, що важко передбачити подальшу долю Веласкес:

— Ліззі пощастило, що вона має здорові зуби, кістки та органи. Гадаю, з нею все буде гаразд. Ми продовжимо досліджувати її та вчитися в неї.

Про свою історію Ліззі Веласкес написала книжку. Вийде вона у вересні.

Зараз ви читаєте новину «Жінка їсть кожні 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути