понеділок, 12 грудня 2016 05:30

"Зараз чекаю на пацієнта із Франції. Його не влаштовує багатомісячне лікування на Заході"

 

— Щойно консультував хворого з грижами з Лондона. Три місяці чекає на операцію міжхребцевої грижі. А в нього проб­лема, яку можна вирішити за день. Йому легше прилетіти в Київ і тут зробити операцію. Не секрет, що новітня українська діаспора лікується в Україні, — розповідає Ігор Курілець, директор Міжнародного центру нейрохірургії.

Останнім часом до українського нейрохірурга активно приїздять іноземці — чоловіки українок.

— Чому ми пишаємось нашими жінками? Вони є справжніми берегинями. Хто має вдома українську жінку, в того і наварено, і напечено, тепло, затишно. Зараз я спостерігаю, що українки беруть своїх чоловіків, і везуть на лікування сюди. Із країн Західної Європи — Швеції, Іспанії, Великої Британії. Їхня медицина дуже технологічна, дуже ефективна, наукова, але не дуже доступна.

Лікування на Заході передбачає очікування в черзі.

— Ви приходите до свого сімейного лікаря, він дає направлення, і ви чекаєте три-чотири місяці консультації нейрохірурга. А після того ще кілька місяців — на МРТ. А після цього ще стільки ж — на операцію. Таке частенько трапляється у Великій Британії, Франції, Іспанії, Німеччині, Канаді, — розповідає лікар. — А в Україні інакше. От вчора до нас сестра фактично на собі принесла хворого брата. Він кричав від болю. Була величезна грижа. Отримав консультацію, зробили МРТ. Госпіталізували й одразу прооперували. Наступного дня його виписали. Повернувся додому. Українці не настільки багато живуть, щоб місяцями вирішувати якісь проблеми. Нам треба, як-то кажуть, сьогодні на вчора. У крайньому випадку — сьогодні на сьогодні.

Зараз чекаю на пацієнта із Франції. Його не влаштовує багатомісячне лікування на Заході. Не так усе погано в нашому домі. Принаймні Україна може собі дозволити лікування "сьогодні на сьогодні".

Запис на консультації до Міжнародного центру нейрохірургії:

Цент­ральна клініка, м. Київ, вул. Лип­ська, 11, ст. метро Хрещатик, тел. 0(44) 592 68 78.

Лікарня "Нафтохімік", м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3, тел.: (099) 309 20 21 (0536) 76 84 35.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз чекаю на пацієнта із Франції. Його не влаштовує багатомісячне лікування на Заході"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути