Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2011 05:30

Видаленню аденоми дали "зелене світло"

Автор: фото: Ірина Рибакова
  Ординатор клініки урології Головного військового клінічного госпіталю уролог Микола Лисенко демонструє лазерну систему Greenlight HPS. Обладнання дозволяє робити операції на аденомі великих розмірів
Ординатор клініки урології Головного військового клінічного госпіталю уролог Микола Лисенко демонструє лазерну систему Greenlight HPS. Обладнання дозволяє робити операції на аденомі великих розмірів

Доброякісна пухлина передміхурової залози, яку називають аденомою простати, турбує більш як половину чоловіків за 50 років. З часом хвороба призводить до звуження і навіть перетискання сечовипускального каналу. Через неможливість сходити до туалету чоловіки терплять страшенні болі.

— В Україні при такій хворобі досі роблять складні і небезпечні відкриті операції. Розрізують живіт, сечовий міхур, вишкрібають аденому. Потім людині доводиться три-чотири тижні лежати у стаціонарі. Та, на щастя, у нас з'явилося обладнання, завдяки якому аденоми можна позбутися за годину, а відновлення пацієнта після цього триває лише день, — каже уролог Микола Лисенко з клініки урології Головного військового клінічного госпіталю. Він демонструє лазерну систему Greenlight HPS, яку виробила компанія AMS.

Завдяки обладнанню, операція з видалення аденоми простати відбувається через сечовипускальний канал без розрізів. Потужне лазерне випромінення зсередини випаровує тканини передміхурової залози шар за шаром. Тому процедура і має назву лазерна вапоризація простати. Хірург контролює на моніторі кожен міліметр випаровування. На сьогодні ця технологія лікування аденоми — найефективніша і щадна.

— Ми застосовуємо трансуретральні операції при великих аденомах — понад 80 кубічних сантиметрів. Середній вік чоловіків, яким їх робили — 60 років, а наймолодшому — 40. Ми оперуємо хворих із недугами серцево-судинної, центральної нервової систем. Їм скрізь відмовляють, а ми даємо чоловікам надію на нормальне життя, — розповідає Микола Миколайович.

Щоб навчитися працювати лазером, цей досвідчений хірург разом із начальником клініки урології госпіталю Сергієм Головком вчився у Німеччині і Польщі. Тепер у фахівців є ліцензія на навчання роботи з обладнанням інших лікарів.

Отримати консультацію та попередньо записатися на прийом можна за тел.: 0(44) 520 24 06 чи на сайті www.greenlight.net.ua.

Зараз ви читаєте новину «Видаленню аденоми дали "зелене світло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути