Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2012 07:00

Від глистів висипають прищі

Автор: фото з САЙТА www.bolezni-spravka.ru
  Висип на шкірі з’явився через глисти. Вони отруюють організм, насичують кров токсинами
Висип на шкірі з’явився через глисти. Вони отруюють організм, насичують кров токсинами

— Кілька років мала червоне шелушіння навколо носа. Пила якісь трави для очищення кишечника. Тоді мені діагностували алергію. Посадила печінку ліками від неї. Стільки стратила грошей на креми й косметологів, а прищі зійшли, тільки коли вивела глистів. Навіть не підозрювала, що маю їх, — каже львів'янка Іванна Мусійчук, 32 роки.

Зробити обстеження на паразитів жінці порадив дерматолог.

— Пацієнтів усе частіше направляють обстежитися на паразитів. Гельмінти останніми роками дають тяжкі ускладнення на шкіру. Це не лише прищі, а й шелушіння, висипи із нагноєнням, — каже Катерина Бодня, 54 роки, завідувач кафедри паразитології Харківської медичної академії післядипломної освіти, головний паразитолог України.

Кількість різновидів паразитів зросла. Через погіршення екології, зниження імунітету стали вражати більше. В організмі людини стали приживатися паразити, притаманні тваринам і птахам. Глисти часто маскуються під різноманітні хвороби — пухлини, дерматити. Тому лікування триває місяцями, але пацієнт не видужує.

— Не можна сказати, що дерматити шкіри пов'язані лише з глистами, але на паразитів варто обстежуватися обов'язково. Пригадую чоловіка за 40 років, який кілька років безуспішно лікував дерматоз. Його провокували лямблії. Після їх виведення шкіра почала відновлюватися.

Найчастіше шкірні хвороби провокують глисти, які живуть у печінці, легенях, кишечнику. Вони блокують роботу внутрішніх органів. Виділяють отруйні речовини, які всмоктуються в кров. Викликають алергії, зашлаковують шкіру. В організмі зараженої людини в середньому живуть до 40 особин паразитів. Є такі, що оселяються під шкірою людини. На місці їхніх скупчень з'являються гранули, подразнення, виразки.

Зараз ви читаєте новину «Від глистів висипають прищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути