пʼятниця, 03 червня 2016 05:00

Венеричні хвороби мають лікувати обидва партнери

 

— Збудниками венеричних хвороб є віруси чи бактерії. Вони живуть у крові, спермі й виділеннях піхви, — каже акушер-гінеколог Оксана Загороднюк. — Сьогодні нараховують понад 20 інфекцій, що передаються статевим шляхом. Причиною недуг є розбещеність як чоловіків, так і жінок, ранній початок статевого життя, часта зміна партнерів. Іноді виникають при недотриманні правил особистої гігієни. Нерідко — після стосунків із малознайомими партнерами без використання презервативів.

Залежно від збудника хвороби бувають бактеріальні — гонорея, сифіліс, хламідіоз, міко­плазмоз. Вірусні — генітальний герпес, СНІД, папілома-вірусна інфекція. Паразитарні — кандидоз, трихомоніаз. Їх підступність полягає в тому, що спричиняють запальні та хронічні захворювання сечостатевої системи, простатити, безпліддя, впливають на вагітність і розвиток плоду. А також є однією з причин виникнення онкологічних недуг.

Найпоширенішими симптомами венеричних хвороб у жінок виділення з піхви — слизу, гною або кров'янисті. Також часте болісне сечовипускання, свербіж або печіння. З'являються почервоніння, утворюються виразки або бородавки на статевих органах або на задньому проході. Лімфатичні вузли збільшуються в ділянці паху, болить низ живота.

— У чоловіків симптоми подібні, — додає уролог Віталій Малюхін. — Це — свербіж, печіння, почервоніння, виділення з уретри, частіше сечовипускання.

З такими проблемами якнайшвидше слід звернутися до медиків.

— У лікуванні венеричних хвороб головне швидко встановити збудника і розпочати лікування. Беруть мазок із піхви чи з уретри. За необхідності, роблять аналіз крові, — продовжує Малюхін. — Як правило, лікування комплексне. Проходять його обоє партнерів.

Записатися на прийом до медиків можна за телефонами: 0(432) 677 000, 0(68) 271 21 21, 0(73) 271 21 21. Працюють щодня, крім неділі.

Ліцензія МОЗ України АЕ №571015 від 27.08.2014.

Зараз ви читаєте новину «Венеричні хвороби мають лікувати обидва партнери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути