понеділок, 07 листопада 2016 05:30

У санаторії "Лісова пісня" астму лікують фітотерапією

Автор: ФОТО надане санаторієм ”Лісова пісня”
  Пацієнтка волинського санаторію ”Лісова пісня” приймає 4-камерні гальванічні ванни. Їх призначають гіпертонікам. Під час процедури розширюються судини рук та ніг, покращується кровообіг
Пацієнтка волинського санаторію ”Лісова пісня” приймає 4-камерні гальванічні ванни. Їх призначають гіпертонікам. Під час процедури розширюються судини рук та ніг, покращується кровообіг

— Уперше сімейний відпочинок спланували, коли малому виповнився рочок. Шукали тихе й затишне місце. Зупинилися у Волинському санаторії "Лісова пісня". Він розташований на березі озера Пісочне у Шацькому національному природному парку, що славиться чистим лісовим повіт­рям і джерельною водою з великим вмістом срібла та гліцерину. Вже три роки поспіль тільки там і відпочиваємо, — розповідає львів'янка Оксана Горизуб, 28 років.

— Коли вперше потрапили, дивувалися, як багато іноземців тут відпочивають. Українка, що вийшла заміж за італійця, привезла чоловіка в медовий місяць. Він усе повторював: "Рай, рай". На рецепції обіцяв приїхати знову, — каже Галина з Хмельницького.

— У вільний час ходили лісом і насолоджувалися запахом хвої та смачними ягодами чорниць, яких тут надзвичайно багато, — розповідає Марина з Нововолинська. Приїхала сюди з астмою. Лікувалася фітотерапією. Також відвідувала соляну шахту, де одночасно застосовується аерозольна та кам'яна сіль із Солотвинських шахт. Із санаторію поїхала без інгалятора.

У Тетяни з Луцька після пологів були проблеми з хребтом, постійно боліла спина. Лікар призначив процедури в кабінеті підводної витяжки та підводного душу-масажу. Хребет обкладали торф'яними грязями. Також ходила до юмейго-масажиста, який проводить корекцію хребта при складних патологіях.

Заступник директора з медичної частини Руслана Дибель розповідає, що в санаторії працюють три реабілітаційні відділення. В кардіології проходять курс відновного лікування хворі після інфаркту ­міокарда, зі стенокардією або гіпертонічною хворобою, а також пацієнти після операцій на коронарних судинах і серці. Церебро-васкулярна реабілітація приймає людей, які пережили ішемічний або геморагічний інсульт, мали транзиторні атаки. У травматологічній реабілітації відновлюються пацієнти із недугами суглобів і хребта, після операцій на суглобах.

У санаторії також лікуються пацієнти із псоріазом, захворюваннями органів дихання, травлення. Для лікування використовується сучасна апаратура: лазеро- і магнітотерапія, озонотерапія, сухі вуглекислі ванни, пневмопресинги. Кожен пацієнт має можливість отримати безкоштовний курс масажу, поніжитись у лікувальній ванні та отримати консультацію досвідченого спеціаліста.

— Окрім сучасних методів, ми надзвичайно широко застосовуємо фітотерапію. Наприклад, один із унікальних методів лікування — фітоаплікації. Подрібнені висушені конюшину, овес, гречку або різнотрав'я запарюють у спеціальних чанах, поміщають у лляні мішечки та прикладають до хворого місця. Для лікування ми використовуємо близько 100 різних трав.

Колектив санаторію радо зустріне всіх охочих відпочити та пролікуватися в нашій оздоровниці у селі Гаївка Шацького району Волинської області. Телефонуйте 0(3355) 955 22, 0(3355) 955 42 або 0(96) 798 32 21.

Зараз ви читаєте новину «У санаторії "Лісова пісня" астму лікують фітотерапією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути