пʼятниця, 29 липня 2016 05:00

У санаторії "Діброва" повертають до життя після інсульту

Автор: фото надане санаторієм ”Діброва”
  Сана­торно-курортне лікування прискорює період віднов­лення хворих після інсульту
Сана­торно-курортне лікування прискорює період віднов­лення хворих після інсульту

— Ще на початку року навіть не уявляла, які проблеми зі здоров'ям чекають на мене. Не мала жодних скарг на самопочуття. Та в один момент усе життя перевернулося з ніг на голову, — розповідає пенсіонерка 64-річна Тетяна ОХРИМЕНКО із Сум. У квітні вона перенесла інсульт. Зараз проходить реабілітацію в санаторії "Діброва" в Білій Церкві на Київщині.

— Жінка практично не ходила, — каже Іван Демиденко, невролог санаторію "Діброва". — Її привезли до нас в інвалідному візку. У неї майже не працювала ліва рука. Були серйозні порушення кровообігу. Поки що говорити про великі успіхи зарано. Пацієнтка у нас тиждень, лікування триває. Але все ж перші покращення спостерігаємо. Тетяна Григорівна вже пробує самостійно підводитися з ліжка, сидіти й навіть уставати за допомогою опори.

Відновлення втрачених функцій головного мозку після інсульту починається з перших тижнів і триває близько 18 місяців.

— Позбавити милиць в одну мить — це з області фантастики, — пояснює Демиденко. — Реабілітація після інсульту — процес тривалий. За короткий час хворого вилікувати неможливо. Тому наше завдання — не зцілити, а повернути до повсякденного життя.

Санаторно-курортне лікування після інсульту скорочує період відновлення. У санаторії "Діброва" програму реабілітації для таких хворих розробляють індивідуально. Зважають на загальний стан пацієнта, супутні захворювання і характер ускладнень. Для цього в оздоровниці недужого оглядають і консультують кваліфіковані спеціалісти — невролог, кардіолог, терапевт, фізіотерапевт. Курс відновлювальних процедур триває 21 день.

Апаратна фізіотерапія, рефлексотерапія, масаж, лікувальна фізкультура, кліматотерапія, бальнеологічні процедури та спеціально розроблене харчування прискорюють процес одужання.

— Паралізовані м'язи слід змушувати працювати — масажем, електростимуляцією, спеціально підібраним комплексом вправ, — додає Іван Демиденко. — Багато процедур, що застосовують у нашому санаторії, відрізняються ефектом "післядії". Хворий може не помічати змін на краще — вони проявляться, коли він повернеться додому, за півтора-два місяці.

Тетяна Григорівна приїхала до оздоровниці з донькою Оксаною. Вона допомагає матері.

— Мамина недуга тяжка і тривала у відновленні. Але нам пощастило. У санаторії про неї дбають фахівці. Крім того, тут дозволяють рідним доглядати хворих. Це дає їм надію, підтримує та швидше повертає до звичайного життя, — каже Оксана Охрименко.

Додаткова інформація за адресою:

Санаторій "Діброва", 09111, Україна, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Лісова, 2б. Тел.: 0(4563) 615 24,

0(96) 390 63 39, 0(99) 752 31 50, 0(63) 781 93 50.

Зараз ви читаєте новину «У санаторії "Діброва" повертають до життя після інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути