понеділок, 20 лютого 2017 05:50

Різке схуднення вбиває серце

Автор: www.tofeelwell.ru
  Безпечно худнути — на кілограм у тиждень. Їсти слід малими порціями і не менше як п’ять разів на день
Безпечно худнути — на кілограм у тиждень. Їсти слід малими порціями і не менше як п’ять разів на день

— Різкими зниженнями й набором ваги людина вбиває організм. На обмежувальній дієті летить печінка, на білковій — нирки, які не відновлюються. Страждає серце, — каже дієтолог 53-річний Борис Скачко з Києва. — Це ненормально, коли за тиждень втрачають 5–6 кілограмів.

26 січня у столиці померла учасниця шоу "Зважені та щасливі" 44-річна Євгенія Мостовенко. Вона скинула 30 кг. Це третя смерть учасників проекту з травня ­2015-го. Тоді не стало 32-річного Іллі Яковлєва, який за рік до цього одружився. У листопаді помер Ігор Пашинський, 52 роки. Причинами їх смерті стали інсульт та обширний інфаркт.

— Люди з ожирінням мають серце, як у спортсменів — розтягнене та ослаблене. При збільшенні тиску, воно частіше скорочується та менше відпочиває. Коли починаєте худнути завдяки великим фізичним навантаженням, організм швидко зневоднюється. Адже людина пітніє, кров стає густою. Ослаб­лений серцевий м'яз не може впоратися з нею. Таким особам слід поступово зменшувати кількість їжі, а не вбивати себе на тренажерах.

Від ожиріння, а потім від різкого схуднення страждають печінка та суглоби.

— Печінка — живучий орган. Різко померти від проблем з нею не можна. Якщо ж вона вкрита жиром, то не справляється зі своєю роботою і не виводить токсини з організму. Суглоби руйнуються, коли людина із зайвими кілограмами різко починає бігати. Це збільшує навантаження на них. Від цього не помирають, але на все життя травмуються.

На правильне харчування переходити варто поступово, щоб не було стресу для організму. Не потрібно різко забирати з меню випічку чи солодощі. Краще вживати їх менше й у першій половині дня, поступово виключаючи з раціону. Їсти малими порціями і не менше п'яти разів на день. Воду слід випити за півгодини до обіду. Якщо після, вона змішає всі продукти. Вони не перетравляться, а перетворяться на жир.

— Люди, які самі починають різко худнути, скидають кілограми за рахунок збільшення випитої води та зменшення їжі. А це неправильно. Від цього "садяться" нир­ки, — каже столичний фітнес-тренер 23-річний Тарас Галь. — Організм має звикнути, що в ньому щось змінюється. Якщо постійно споживав п'ять тисяч калорій, а ви дали йому дві тисячі — сприймає це як стрес. Коли він не проходить, організм починає з ним боротися і вилазять хронічні хвороби. Тоді результати можуть бути непередбачувані.

Безпечно худнути — на кілограм у тиждень. Тоді вага фіксується й не змінюється.

132 кілограми за п'ять місяців скинув 28-річний Аркадій Василишин із Кам'янця-Подільського. Завдяки цьому він переміг у шоу "Зважені та щасливі" й виграв 200 тис. грн. На ці гроші планує відкрити свій спортивний зал. Аркадій — найважчий учасник за всі сезони проекту. До схуднення він важив 235 кг.

Зараз ви читаєте новину «Різке схуднення вбиває серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути