вівторок, 09 лютого 2016 06:45

При геморої допомагає насіння льону

Автор: ФОТО З САЙТА www.novate.ru
  У сучасних європейських офісах для співробітників обладнують стояче робоче місце. Це не тільки попереджає геморой, але й запобігає хворобам серця та судин
У сучасних європейських офісах для співробітників обладнують стояче робоче місце. Це не тільки попереджає геморой, але й запобігає хворобам серця та судин

— Усе своє життя страждаю від геморою, — каже черкащанка Лариса Киктівська, 63 роки. — Як кровоточив і випадав, мені його заморожували рідким азотом. Стало трохи краще, проте проблема не зникла. Слідкую, щоб не було закрепів — їм тушений буряк, печені яблука, чорнослив, щовечора випиваю склянку кефіру на ніч.

— У венах прямої кишки піднімається тиск, виникають набряки й утворюються шишки — це і є геморой, — каже хірург-проктолог 42-річний Федот Ткаченко. — Геморой небезпечний ускладненнями — кровотечами, запаленнями.

Загостренню сприяє сидяча робота. При цьому постійно перегрівається промежина, відбувається застій крові. Коли сидите, час від часу стискайте сідниці, удома кілька разів зробіть "берізку".

Якщо хоча б раз у житті мали геморой, не можна тужитися, піднімати важкого.

— Та найголовніша причина — часті закрепи, — додає лікар. — Тверді й сухі калові маси тиснуть на стінки кишечника, вени розширюються, товста кишка запалюється, тріскається — геморой швидко переходить у хронічну форму. При вагітності й пологах вени кишечника теж дуже розширюються. А при потугах і родах можуть з'явитися крововиливи, що потребують хірургічного втручання.

У жінок геморой часто супроводжує запалення яєчників і матки, а в чоловіків доповнює аденому передміхурової залози.

Треба пити не менш як 1,5 л на добу, вживати багато клітковини: варені або запечені овочі, сирі фрукти, житній хліб із борошна грубого помелу. Допомагають цільні злаки, висівки, добавки із целюлозою й насінням. Порція не має бути малою.

При геморої шкідливі перець, гірчиця, стручкові рослини, незрілі плоди. Жирна гостра їжа, бутерброди та солодощі. Цигарки й алкоголь протипоказані. Від нікотину і спиртного судини постійно перебувають у напрузі.

— Допомагає насіння льону: 1 чайну ложку заливають 200 мілілітрами води. Кип'ятять 5 хвилин, настоюють 2 години й випивають на ніч, — каже фітотерапет Наталія Захарченко, 32 роки. — Можна змащувати задній прохід олією обліпихи з медом. Із твердого меду сформувати свічки й покласти їх у морозилку. Допоможуть загоїти тріщини, знімуть запалення. Корисно ковтати цілі дольки часнику. Пити цибулевий сік — по столовій ложці 3–4 рази на день.

Зараз ви читаєте новину «При геморої допомагає насіння льону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути