понеділок, 25 квітня 2016 05:35

Після радонових ванн зникає біль у спині

Автор: ФОТО надане санаторієм ”Діброва”
  Пацієнтка санаторію ”Діброва” у місті Біла Церква на Київщині приймає радонову ванну. Цією процедурою лікують біль у спині
Пацієнтка санаторію ”Діброва” у місті Біла Церква на Київщині приймає радонову ванну. Цією процедурою лікують біль у спині

— Раніше ніколи не турбувала спина. Я дбала про поставу. Відвідувала спортивні секції в інституті. Фізичної праці не боялася, — згадує 47-річна Марина Скакун із Вінниці. — Все б нічого, та якось чоловік був у відрядженні й довелося витягти самій картоплю із пог­реба. На ранок почався сильний біль у попереку. Того ж дня звернулася до лікаря. На обстеженні виявили грижу. Ліки полегшили стан, але з часом біль повер­нувся. Колега порадила спробувати лікування радоновою водою.

Жінка придбала путівку на два тижні в санаторій "Діброва", що в місті Біла Церква на Київщині. Там найкраще лікування радоном.

— Останнім часом усе більше людей скаржаться на біль у спині, — каже лікар санаторію "Діброва" Віталій Сосюра. — Як правило, причиною болю є патології хребта і м'язів. Такі поширені захворювання, як остеохондроз, міжхребцеві грижі, сколіоз та артрит. Причинами їх виникнення є спосіб життя людини. Це — сидяча малорухлива робота, надмірне осьове навантаження, неправильне харчування, шкідливі звички, надмірна вага. В окремих випадках біль у спині може бути ознакою захворювань внутрішніх органів і нервової системи. При появі цього симптому якнайшвидше необхідно звернутися до лікаря, обстежитися.

Під час загострення недуг хребта важливо зменшити запалення й усунути біль. Для цього в санаторії застовують радонові ванни, підводне й комп'ютерне витягування хребта, мануальну терапію, грязелікування, фізіотерапевтичні процедури, лікувальну фізкультуру.

Радонові ванни зарекомендували себе як ефективна лікувальна процедура. Витягування хребта сприяє поступовому звільненню затиснених грижею нервових корінців. Фізіотерапевтичні процедури усувають біль і запалення, поліпшують кровообіг і живлення тканин.

Курс лікування триває від 12 днів, залежно від тяжкості захворювання.

— Навіть не могла уявити, що коли-небудь доведеться зіткнутися з такими проблемами. Але після курсу лікування в санаторії "Діброва" біль зник. Знову відчула себе, як у студентські роки. Рекомендацій лікаря дотримуюся удома. Наступного року поїду в "Діброву" із чоловіком, — каже Марина.

За додатковою інформацією звертайтеся: cанаторій "Діб­рова" 09111, Україна, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Лісова, 2б.

Тел.: 0(4563) 615 24, 0(96) 390 63 39, 0(99) 752 31 50, 0(63) 781 93 50.

Зараз ви читаєте новину «Після радонових ванн зникає біль у спині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути